23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăSocialNivelul de trai al pensionarilor romani este mai rau decat cel al...

Nivelul de trai al pensionarilor romani este mai rau decat cel al pensionarilor din Bulgaria si Albania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Potrivit unui studiu ONU, Romania ocupa locul 48 in lume, dupa nivelul de trai al pensionarilor, persoanele in varsta din Bulgaria, Croatia si Albania avand conditii mai bune de viata decat pensionarii romanii, informeaza economica.net.

Un studiu finantat de ONU a examinat calitatea vietii pentru persoanele in varsta dupa patru criterii: veniturile, starea sanatatii, oportunitatile de angajare si gradul de educatie plus mediul social (relatii sociale, siguranta fizica, drepturile civice, accesul la mijloace de transport).

Indicele global obtinut arata ca persoanele care traiesc in America de Nord, in Nordul si Vestul Europei o duc cel mai bine. De asemenea cei din „anumite tari din America Latina (Chile, Uruguay) si din Asia de Est (Japonia)”, potrivit studiului citat de Conso.ro.

Suedia ocupa locul 1 in clasamentul mondial, avand cel mai mare punctaj in toate cele patru domenii analizate. Pe locurile urmatoare, se situeaza Norvegia si Germania.

Bolivia este cu 2 pozitii deasupra Romaniei – desi este una din tarile cele mai sarace tari din lume, pentru ca a investit progresiv in politici care fac viata varstnicilor mai usoara.

Ultimele stiri