6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSocialSanatateCaz unic de vindecare functionala a unui nou-nascut infectat cu HIV

Caz unic de vindecare functionala a unui nou-nascut infectat cu HIV

in:

Stiri pe acelasi subiect

Scapa de carii folosind COJILE de la oua!

Prepară-ți acasă o pastă de dinți din coji de...

ESTE demonstrat STIINTIFIC! Crucea RADIAZA energii care VINDECA! Cum?

Cercetarile stiintifice au demonstrat prin masuratori experimentale folosind laserul,...

cured baby hivVirusologii americani au anuntat, duminica, descoperirea primului caz de vindecare functionala a unui copil infectat la nastere cu HIV, transmis de mama lui seropozitiva si netratata, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Nu este vorba de o eradicare din organism a virusului, insa concentratia acestuia este atat de mica incat sistemul imunitar al pacientului poate sa il controleze fara a fi ajutat de un tratament antiretroviral, au explicat virusologii.

Singura vindecare completa, oficial recunoscuta in lume, este aceea a americanului Timothy Brown, denumit „pacientul din Berlin”. El a fost declarat vindecat dupa ce a primit un transplant de maduva osoasa de la un donator prezentand o mutatie genetica rara, care impiedica virusul sa patrunda in celule. Aceasta grefa viza tratarea unei leucemii.

In cazul copilului, care poate de acum sa isi controleze infectia fara a primi tratament, acesta a primit medicamente antiretrovirale mai putin de 30 de ore dupa nastere.

Acest tratament precoce explica probabil vindecarea lui functionala, prin blocarea formarii de rezervoare virale dificil de tratat, afirma cercetatorii, care au prezentat acest caz la cea de-a 20-a editie a conferintei anuale despre retrovirusuri siu infectii oportuniste (CROI), organizata weekendul trecut in orasul american Atlanta.

Aceste celule contaminate „adormite” relanseaza infectia la cele mai multe dintre persoanele seropozitive, la cateva saptamani dupa oprirea administrarii de antiretrovirale.

„Efectuarea unei terapii antiretrovirale la nou-nascuti, foarte devreme, ar putea avea ca rezultat o foarte indelungata remisie a bolii fara antiretrovirale, impiedicand formarea acelor rezervoare virale ascunse”, a declarat Deborah Persaud, medic virusolog la Centrul pentru copii din cadrul Spitalului Universitar John Hopkins din Baltimore, principalul autor al acestui studiu clinic.

 

Ultimele stiri