9.8 C
București
luni, martie 18, 2024
AcasăEconomieRomanii sunt cel mai lenes popor din Europa! Avem peste 4,5 milioane...

Romanii sunt cel mai lenes popor din Europa! Avem peste 4,5 milioane de oameni care nu fac nimic!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu si-a amintit brusc despre drepturile romanilor din Ucraina

Dupa ce ani de zile politicienii romani nu au...

Încă o minivacanță pentru români: Punte peste 4 zile

O nouă minivacanță se apropie pentru români. Vor putea...

Milioane de romani raman fara ajutoarele de la stat pentru plata facturilor

Cardurile de energie plătite din bani europeni dispar de...

Cele mai recente cercetari de piata au scos la iveala faptul ca ne situăm pe primul loc în UE ca procentaj din populație neimplicată în activități economice. Tara noastra are peste 4,5 milioane de oameni care sunt inactivi economic, scrie Capital.ro.

Mai mult de o treime din conaţionalii noştri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani (mai exact, 35,1% dintre ei) nu sunt nici angajaţi, nici şomeri, arată cele mai recente date ale institutului de statistică al Uniunii Europene, valabile pentru primul trimestru al acestui an. Iar noţiunea de angajat nu se reduce în acest caz la cea de salariat al unei firme sau instituţii, ci îi cuprinde pe toţi cei care au lucrat cel puţin o oră pe săptămână pentru salariu, profit sau pentru propria familie (aşadar sunt incluşi aici liber profesioniştii, întreprinzătorii sau fermierii care vând cel puţin o parte din producţie).

Proporţii semnificative (peste 30%) ale populaţiei neimplicate în economie se înregistrează şi în Croaţia, Italia, Belgia, Grecia şi Bulgaria, în timp ce cele mai mici procentaje (între 18% şi 23%) au fost calculate pentru Suedia, Danemarca, Germania, Estonia şi Marea Britanie. În Polonia acest indicator era în primul trimestru la 25,7%, în Spania la 26,2%, în Franţa la 29%, iar în Ungaria la 29,7%.

În cifre absolute, avem peste 4,6 milioane de persoane inactive economic, respectiv cam 5% din totalul înregistrat la nivelul UE. Pentru comparaţie, la vecinii bulgari intrau în această categorie 1,4 milioane de indivizi, la unguri 1,9 milioane, la polonezi, spanioli şi britanici între şapte şi zece milioane, la francezi şi germani aproape câte 12 milioane, iar la italieni peste 13 milioane de persoane.

Citeste mai multe pe Capital.ro.

Ultimele stiri