Acasă Dosar 10% din Armata Romana sunt femei. Ministrul Apararii: Este un procent bun!

10% din Armata Romana sunt femei. Ministrul Apararii: Este un procent bun!

Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei, a informat, luni, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care a calificat acest procent drept unul „bun”, transmite Agerpres.

El a participat, la Palatul Parlamentului, la un eveniment care a marcat împlinirea a doi ani de la adoptarea Strategiei naţionale şi a Planului naţional de acţiune „Femeile, pacea şi securitatea”.

„În momentul de faţă, la toate nivelurile, avem în jur de 10% femei, ceea ce este un procent bun, mai ales că am început destul de târziu dacă ne uităm şi ce s-a întâmplat cu această Hotărâre de Guvern din anul 2020 care a creat o strategie naţională şi un plan naţional pentru aplicarea în instituţiile din România, din administraţia centrală şi locală a Rezoluţiei 1235 (a ONU privind egalitatea de gen – n.r.). Vedem că noi ne-am asumat după 20 de ani această Rezoluţie, dar lucrurile merg foarte bine”, a precizat ministrul.

În opinia sa, în acest domeniu, România este într-o situaţie „destul de bună”.

Vasile Dîncu a vorbit despre cotele de gen, inclusiv pe listele electorale, şi experienţa trecută.

„Erau destul de greu găsit femei care să-şi dorească să-şi asume o carieră politică, pentru că politica nu are imagine foarte bună în România. (…) Politica nu este atât de tentantă, mai ales în condiţia în care încrederea în partide, în instituţii, în oamenii politici este foarte mică. Sperăm că lucrul acesta se schimbă”, a completat el.

Ministrul Apărării a remarcat, totodată, că multe dintre persoanele care au ajutat, ca parte a societăţii civile, refugiaţii din Ucraina sunt femei.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentTuristii sunt uimiti: Cat mai costa o ciorba la ”impinge tava” pe litoralul romanesc?
Articolul următorVIDEO-A doua cea mai puternica armata din lume si-a doborat singura un avion de ultima generatie, care valora zeci de milioane de euro!