Acasă Dosar Viktor Orban: ”Trebuie sa ne asezam la masa cu rusii, trebuie sa...

Viktor Orban: ”Trebuie sa ne asezam la masa cu rusii, trebuie sa facem pace. China este un beneficiar al razboiului din Ucraina, SUA nu pierde nimic, Europa are de pierdut foarte mult”

Vineri dimineata, premierul Viktor Orban a acordat un interviu postului Kossuth Radio. Deoarece presa independenta nu a avut ocazia de multi ani sa ii ia un interviu, aceste interviuri radio saptamanale reprezinta singura ocazie de a afla ce crede liderul tarii despre evenimentele actuale, cum isi vede adversarii si orice problema in discutie, precizeaza telex.hu.

„Preturile din Europa sunt preturi de razboi. Pe 24 februarie, nimeni nu s-ar fi gandit ca se va incheia o epoca si ca va incepe o noua epoca a istoriei europene: timpul razboiului”, si-a inceput Orban interviul, adaugand ca „trebuie sa ramanem cu capul pe umeri pentru a ne asigura ca conflictul armat nu se va extinde in Ungaria”.

Orban a mai spus ca este dificil „sa fim inteligenti” in legatura cu acest razboi, dar cu siguranta nu este bun pentru Ungaria. El a adaugat ca China – de exemplu – beneficiaza de pe urma razboiului, deoarece trebuie sa importe petrol, pe care il primeste de la Rusia. El a adaugat ca, in timp ce China este un beneficiar al razboiului, iar SUA nu pierde nimic, Europa are de pierdut foarte mult.

Orban a mai spus ca intelege ca toata lumea vrea sa ajute Ucraina, dar a mentionat ca niciodata sanctiunile nu vor ajuta tara. „Si daca senva continua asa, vor distruge economia europeana. Trebuie sa vina momentul adevarului”, a declarat premierul. In opinia sa, politica de sanctiuni trebuie schimbata, „trebuie sa ne asezam la masa cu rusii, trebuie sa facem pace”, si numai atunci putem avea un rezultat.

„Evitam cuvantul mobilizare, pentru ca nimeni nu vorbeste despre chemarea civililor in armata, dar armata trebuie mobilizata pe plan intern”, a adaugat Orban. „Este nevoie de noi resurse, iar armata trebuie dezvoltata”, a precizat premierul.

Orban a declarat ca va semna un decret in urmatoarele zile pentru a acorda noi resurse armatei, deoarece alaturi de soldatii NATO la granita noastra estica „trebuie sa fim si noi prezenti”.

Viktor Orban evita intrebarile critice, precizeaza Telex. Au trecut ani de zile de cand nu a mai acordat un interviu presei independente. Cu toate acestea, de ani de zile, in fiecare vineri dimineata este invitat regulat la emisiunea postului de stat Kossuth Radio, unde este intervievat de de redactorul-sef. Postul are un buget anual de 320 de milioane de euro din bani publici.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentVesti proaste: Mutatia Centaurus a Covid ocolește imunitatea dată de vaccin şi de trecerea prin boală!
Articolul următorDouă medalii de aur şi patru medalii de argint pentru Romania la Olimpiada Internationala de Matematica: E cel mai bun rezultat din istorie!