36.2 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăDosarFavoritul sa fie viitorul premier al Marii Britanii, inlocuitorul lui Boris Johnson,...

Favoritul sa fie viitorul premier al Marii Britanii, inlocuitorul lui Boris Johnson, este si mai inversunat impotriva rusilor si a lui Putin!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Demisia lui Boris Johnson a declansat speculatii febrile cu privire la cine ar putea prelua conducerea Downing Street. Secretarul britanic al Apararii, Ben Wallace, apare ca favorit printre membrii Partidului Conservator, anunta The Guardian.

Wallace nu a anunta ca este interesat sa candideze si nu pare sa aiba o campanie in acest sens. Dar el a devenit favorit la casele de pariuri pe baza sondajelor efectuate de ConservativeHome in randul membrilor de partid.

El a refuzat sa excluda posibilitatea de a candida la functia de prim-ministru in timpul unei deplasari in nordul Angliei, joi.

In cursul diminetii, inainte ca Johnson sa confirme ca a demisionat din Downing Street, Wallace le-a spus reporterilor „sa vedem ce spune premierul” cand a fost intrebat daca va candida la functia suprema.

Pe 23 februarie, cu o zi inainte ca Rusia sa invadeze Ucraina, Wallace a declarat ca Marea Britanie este capabila sa ii dea un sut in „fund” presedintelui rus Vladimir Putin.

Marea Britanie „i-a dat un sut in fund” tarului Nicolae I in timpul Razboiului Crimeii si „putem oricand sa o facem din nou”, a spus Wallace, citat de INews. In tinerete, el a fost ofiter al Garzii Scotiene.

Comentariile au fost facute in timpul unei conversatii cu personalul militar de la Horse Guards din Westminster.

Ministrul a spus ca Marea Britanie are 1.000 de oameni pregatiti sa actioneze: „Garzile scotiene i-au dat un sut in fund tarului Nicolae I in 1853, in Crimeea – o putem face oricand din nou. Tarul Nicolae I a facut aceeasi greseala pe care a facut-o Putin… nu avea prieteni, nu avea aliante”.

Secretarul Apararii a facut aceste comentarii in afara camerelor de luat vederi, intr-o incapere inconjurata de un tablou mare cu batalia de la Inkerman. Batalia de la Inkerman a fost purtata in timpul Razboiului Crimeii din 1854 intre armatele aliate ale Marii Britanii si Frantei si armata imperiala rusa. Rusii au fost infranti atunci.

El a declarat reporterilor ca departamentul de Aparare mentine posibilitatea de a trimite mai multe arme in Ucraina „sub o analiza constanta”, spunand: „Suntem intr-o pozitie destul de buna pentru a livra orice tip de ajutor destul de rapid Ucrainei, indiferent de ce fel de ajutor este acesta”.

Ultimele stiri