Acasă Economie 16.000 de euro pe luna! „Pensiile speciale au crescut cu 60% intre...

16.000 de euro pe luna! „Pensiile speciale au crescut cu 60% intre 2016-2020”

2250

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anuntat marti ca pensiile speciale au crescut cu 60% intre 2016-2020, perioada in care PSD a controlat majoritatea in Parlament. „Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar si pentru cetateni ai celor mai bogate tari de pe glob: 78.000 de lei pe luna, adica 16.000 de euro pe luna”, subliniaza Nasui.

„Cum se face ca pentru unii sunt mereu bani? Eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie sa fie o prioritate pentru orice partid care isi doreste binele Romaniei.

In perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile date prin legi speciale au crescut cu 60%. Un procent semnificativ. Pensiile ajung la niveluri exorbitante, de invidiat chiar si pentru cetateni ai celor mai bogate tari de pe glob: 78.000 de lei pe luna, adica 16.000 de euro pe luna.

Nu am nicio problema cu pensiile mari. Daca cineva ajunge la acea suma pentru ca a economisit bani toata viata. I-a plasat in fonduri de pensii care i-au dat randament, si dupa o varsta decide sa traiasca din acei bani. Bravo lui. Chiar ar fi o poveste de succes pe care ar trebui sa o laudam.

Aici insa nu e vorba de nicio poveste de succes. Pensia in cauza vine din banii pe care statul ni-i ia noua, adica din banii nostri de taxe si impozite. Singura poveste de spus acolo este cea a unor privilegii date de stat celor mai influenti politic.

In acelasi timp, taxarea muncii in Romania pe salariile mici este cea mai ridicata din toata Uniunea Europeana. Si, deloc intamplator, tot la noi este si saracia in munca cea mai mare, adica cei care, desi au loc de munca si muncesc, tot in saracie se regasesc.

Toate acestea nu sunt inevitabile. Putem sa gasim bani si pentru reducerea impozitarii muncii pe cele mai mici salarii si sa scoatem milioane de romani din saracie. Am candidat cu aceasta idee centrala in campania electorala, iar ea se regaseste in programul de guvernare votat in parlament”, a scris Nasui pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos