Acasă Economie Salariu de bugetar in ”saraca” Romania: 30.000 de euro pe luna!

Salariu de bugetar in ”saraca” Romania: 30.000 de euro pe luna!

26442

Presedintele CEC Bank, Bogdan Constantin Neacsu, are un salariu lunar de 30.000 de euro. Fostului sef al CEC, Radu Gratian Ghetea, i-a fost jena sa isi treaca un asemenea salariu in declaratia de avere, scriind ca acesta este „confidential”. Statul roman este actionar unic al CEC Bank, informeaza Aktual24.ro.

„Seful CEC primeste 30.000 de EUR pe luna. Majoritatea conducerii CEC are, desigur, studii de securitate la Colegiile cele minunate (de securitate – n.red.)”, informeaza Valeriu Nicolae.

In ultima declaratie de avere depusa de Bogdan Constantin Neacsu apare doar salariul de prim-vicepresedinte al CEC Bank. Astfel, in 2019 el avea pentru aceasta pozitie un venit lunar de peste 16.000 de euro (982.338 lei net anual). In momentul in care a devenit director general – presedinte al comitetului de directie al bancii, salariul lui aproape s-a dublat, conform lui Valeriu Nicolae.

Fostul director al CEC, Radu Gratian Ghetea, a refuzat sa isi faca public salariul in declaratiile de avere, fapt ilegal.

Citeste continuarea pe Aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos