11.8 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATEPoliticaRecord la functii: Bugetarul cu 14 functii simultan!

Record la functii: Bugetarul cu 14 functii simultan!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un roman este recordman la functii detinute simultan la stat in posturi de conducere. Bogdan Stanescu are o cariera marcanta de posturi de top in companiile de stat, iar apogeul a fost atins in 2017, cand acesta detinea nu mai putin de 14 functii in acelasi timp.

Bugetarul are o avere uriasa dupa ani de zile in care a incasat mii de euro pe luna. Potrivit declaratiei de avere, nu toate veniturile erau completate, dar din cele facute publice, Stanescu incasa in 2017 aproximativ 7 mii de euro pe luna. In prezent, Bogdan Stanescu a ramas cu sase functii in companiile de stat. Ultima este cea de arbitru la Curtea de Arbitraj Bucuresti. Din veniturile nesecretizate, acesta a incasat peste 18 mii de lei pe luna. De asemenea, in ceea ce priveste declaratia de avere, Stanescu detine impreuna cu sotia sa un teren intravilan si un apartament in Bucuresti, ambele cumparate in 2010, plus mai multe autoturisme si bijuterii in valoare de 15 mii de euro.

Sotia lui Stanescu lucreaza tot la stat, unde este consilier juridic in cadrul Ministerului Justitiei, noteaza realitatea.net.

Bogdan Stanescu… este o legenda

„Primul meu job la stat a fost de consilier juridic la Direcţia Regională Vamală Galaţi, acolo am debutat, deşi dorinţa mea, după absolvirea Facultăţii de Drept, era să fiu notar. Pentru că am fost remarcat de cei de la Regionala Vamală ca un student bun, mi-au zis: n-are rost să cari valiza la notari, vino şi fă-ţi rodajul la stat, unde lucrurile sunt dure”, a spus Stănescu, în interviul acordat News.ro. Bogdan Stănescu mai spune că numărul de posturi la stat pe care presa a scris că le-ar fi avut este „o legendă”. „Mi-au scos 12 joburi simultan. Pe urmă, prin lecturarea CV-ului, au ajuns la 25 de joburi, este o aberaţie, niciodată nu am avut nici 12 joburi simultan, nici 25. Nu ai cum, trebuie să fii supraom. (…) Cele mai multe joburi în paralel – dar care nu au durat mai mult de şase luni, nouă luni – au fost cinci: Nuclearelectrica, Oltchim, Arcadia, Romplumb şi jobul principal, director DGPAPSE în Ministerul Energiei”, a spus Stănescu. DGPAPSE este Direcţia Generală Privatizare şi Administrare a Participaţiilor Statului în Energie, prin care Ministerul Energiei administrează companiile la care este acţionar.

Ultimele stiri