Acasă ACTUALITATE Un bugetar a cerut 350.000 de euro spaga, a primit 90.000 de...

Un bugetar a cerut 350.000 de euro spaga, a primit 90.000 de euro si nu face o zi puscarie!

DNA anunta ca Ionel Marius Nuta, director in cadrul ADS Giurgiu, a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei, astfel incat va scapa cu o condamnare la inchisoare cu suspendare.

In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 352/VIII/3 din 22 martie 2023, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordul de recunoastere a vinovatiei inculpatului

NUTA MARIUS IONEL, director al Directiei Control, Reprezentante Teritoriale si Comunicare din cadrul Agentiei Domeniile Statului (A.D.S.), cercetat in stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada ianuarie – martie 2023, inculpatul Nuta Marius Ionel, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins, pentru el si pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor in cauza), suma totala de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urma sa incheie cu ADS un contract de arenda pentru o suprafata de 650 ha de teren agricol, situat intr-o comuna din judetul Giurgiu. In contul aceleiasi sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri ca il va sprijini sa concesioneze respectiva suprafata de teren pe o perioada de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe inca 10 ani.

In contextul mentionat mai sus, martorul i-ar fi remis inculpatului Nuta Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o prima transa din suma pretinsa initial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitatia privind arendarea terenului respectiv a fost castigata de o alta persoana.

In prezenta avocatului, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani.

Dosarul de urmarire penala privindu-l pe inculpat impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost inaintate la Tribunalul Bucuresti.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentBiserica se delimiteaza de AUR: ”Un creștin real nu agresează, nu înjură, nu urlă la microfon, nu (se) filmează compulsiv”
Articolul următorMoment de rascruce in razboi: Marea Britanie a livrat Ucrainei mai multe rachete cu raza lunga de actiune!