facebook
Social

2.000 de sindicalisti protesteaza in fata Guvernului! Vezi de ce

Miting de amploare in Piata Victoriei, din Capitala. La aceasta ora, circa 2.000 de sindicalisti de la Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA protesteaza in fata Guvernului, iar grupuri masive de oameni continua sa vina spre acest loc.

Sindicalistii solicita sa se faca urgent patru schimbari in Legea dialogului social: modificarea reprezentativitatii si a modului de aplicare universala a contractului colectiv de munca, introducerea contractului colectiv de munca unic la nivel national, pana la dezvoltarea contractelor colectiv de munca sectoriale, dreptul la conflict de munca si protejarea minimala a reprezentantilor sindicali, astfel incat sa fie permis dialogul social, precum si realizarea unor relatii de munca negociabile pentru salariati, „nu transformarea lor in sclavi moderni”.

Se pare ca sindicalistii se declara nemultumiti de felul in care arata Legea dialogului social si de faptul ca doar 30% din angajatii din tara noastra sunt acoperiti de un contract colectiv de munca. Nu in ultimul rand, sindicalistii critica faptul ca nu pot declansa un conflict de munca, in conditii de lucru civilizate, doar angajatorii avand aceasta posibilitate. Alta problema semnalata de sindicalisti este ca nu pot fi reprezentati bine, intre angajati, si ca, in aceste conditii, angajatorii se pot indrepta destul de usor impotriva sindicalistilor.

Oficialii Politiei Rutiere sfatuiesc soferii sa ocoleasca strazile principale, din Piata Victoriei, unde traficul va fi ingreunat din cauza protestului.

Sursa: Mediafax

Share Page

Close