20.000 bilete individuale pentru Festivalul Enescu, vandute in doar doua ore

bilete_cu-crop-644x416Organizatorii Festivalului International „George Enescu”, care se desfasoara in perioada 1 – 28 septembrie, au vandut un numar record de 20.000 de bilete individuale in doar doua ore de la scoaterea acestora pe piata, luni, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Aproximativ 40.000 de bilete individuale pentru spectacolele din cadrul editiei din 2013 a Festivalului International „George Enescu”, cu preturi cuprinse intre 20 si 80 de lei, au fost puse in vanzare luni, la ora 10.00. Acestea pot fi cumparate fie de pe internet, de pe site-ul Eventim – www.eventim.ro/ro -, fie din intreaga retea de magazine Eventim – Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti, precum si de la celelalte puncte Eventim din Romania. De asemenea, biletele pot fi procurate prin intermediul retelelor Eventim din tarile europene.

Luni, numai online, pe site-ul Eventim, au fost plasate peste 2.500 de comenzi in primele doua ore, depasind un numar total de 13.500 de bilete.

„Desi multi ar crede ca astfel de cifre sunt posibile numai pentru meciuri de fotbal sau concerte rock, iata ca Festivalul «George Enescu» a batut toate recordurile privind vanzarea de bilete. 20.000 de bilete in primele doua ore de vanzare reprezinta o performanta pana acum unica si suntem siguri ca pana la sfarsitul zilei cifra va creste semnificativ. Chiar daca Festivalul «George Enescu» nu necesita reconfirmari, ne bucura ca acest eveniment emblematic pentru Romania are resurse suficiente pentru a creste in permanenta in calitate si popularitate”, spune directorul Eventim, Valentin Vasiloiu.

Numai in primele 10 minute de la startul vanzarii biletelor individuale pentru Festivalul International „George Enescu”, existau deja evenimente sold-out din seriile Recitaluri si Concerte Camerale.

Editia din 2013 a Festivalului „George Enescu”, desfasurata in perioada 1 – 28 septembrie, are in program peste 150 de evenimente, care se vor desfasura atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara – Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.

Astfel, pe scena festivalului vor urca in acest an unele dintre cele mai importante personalitati ale muzicii clasice internationale. Printre invitati se numara dirijorii Daniel Barenboim si Mariss Jansons, pianistii Radu Lupu, Murray Perahia, Pinchas Zuckerman, Maxim Vengerov si Evgeny Kissin.

De asemenea, actorul Marcel Iures va debuta ca narator, alaturi de Corul si Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, in cantata „Gurre-Lieder”, o productie muzicala fara precedent in cadrul editiei 2013.

Se vor afla pentru prima oara in Romania, cu ocazia acestei editii a festivalului, formatii si artisti precum orchestra Rundfunk Sinfonieorchester Berlin – care va prezenta Tetralogia lui Wagner, pentru intaia data la Bucuresti, in ultimii 50 de ani -, Pittsburgh Symphony Orchestra, National Philharmonic Of Russia, Harmonius Chamber Orchestra – Osaka; Camerata Salzburg, Vortice Dance Company.

Editia din 2013 a Festivalului Enescu ofera un mix cultural unic, care il pune in valoare pe compozitorul roman George Enescu, alaturi de compozitori faimosi precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi si Benjamin Britten – comemorati in acest an -, Arnold Schoenberg, Gustav Mahler, Ludwig van Beethoven. Creatiile lui George Enescu vor putea fi auzite la Bucuresti in interpretarea unica a unor artisti si orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic si Academy Saint Martin in the Fields.

Actorul John Malkovich va fi prezent la Festivalul Enescu cu proiectul „The Infernal Comedy. Confessions of a Serial Killer”, pe care il va prezenta la Bucuresti.

Totodata, revin pe scena festivalului orchestre faimoase care au mai fost la editia precedenta, precum Royal Concertgebouw Amsterdam si Staatskapelle Berlin si Academia Santa Cecilia di Roma.

Pe 14 februarie, Guvernul a anuntat printr-un comunicat ca editia de anul acesta a Concursului International „George Enescu”, eveniment care se desfasura in cadrul Festivalului „George Enescu”, a fost decalata pentru aceeasi perioada a anului 2014, din motive financiare, competitia si festivalul urmand sa aiba loc alternativ, o data la doi ani.

Festivalul „George Enescu” a avut deschiderea oficiala pe 4 septembrie 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, marcand debutul uneia dintre cele mai importante manifestari muzicale internationale gazduite de Romania.

Festivalul „George Enescu” este organizat de Artexim, o institutie aflata in subordinea Ministerului Culturii, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, prin ArCuB, in colaborare cu Fundatia Art Production.