Acasă ACTUALITATE Atac cibernetic masiv in Romania! Hackeri: „Acesta va fi ultimul lucru pe...

Atac cibernetic masiv in Romania! Hackeri: „Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”

Grupul de hacking Killnet își revendică responsabilitatea pentru distrugerea site-urilor web ale Guvernului României, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, operatorului feroviar CFR Călători și OTP Bank România, susțin surse din zona de securitate.

Atacul vine după ce Guvernul României a spus că ia în calcul furnizarea de arme Ucrainei.

„Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”, a transmis Killnet, potrivit surselor citate.

Vineri dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, și asupra site-ului MApN (www.mapn.ro), anunță instituția. Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN, precizează ministerul.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentReactia presedintelui Maia Sandu, dupa ce bulgarii au fost avertizati sa plece de urgenta din Republica Moldova
Articolul următorIn Romania apar numerele de inmatriculare verzi. Cine le poate solicita