Acasă ACTUALITATE Reactia presedintelui Maia Sandu, dupa ce bulgarii au fost avertizati sa plece...

Reactia presedintelui Maia Sandu, dupa ce bulgarii au fost avertizati sa plece de urgenta din Republica Moldova

2524

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Ministerul de Externe al țării au reacționat joi, 28 aprilie, după ce autorităţile de la Sofia le-au recomandat cetățenilor bulgari să părăsească această țară și să evite călătoriile acolo.

Într-o notă publicată pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei, autorităţile de la Sofia recomandă cetăţenilor bulgari să părăsească teritoriul Republicii Moldova şi să se abţină de la călătorii în această ţară.

Pe pagina web a ministerului scrie că ”având în vedere situaţia complicată, facem apel la compatrioţii noştri să se abţină de la orice călătorie în Republica Moldova. Recomandăm cetăţenilor bulgari care se află pe teritoriul Republicii Moldova să părăsească ţara”, potrivit Moldpres.

Anunţul difuzat de către Centrul de criză al MAE bulgar face parte din protocolul de siguranţă al acestei ţări ca urmare a înregistrării recente a incidentelor din regiunea transnistreană a ţării noastre, explică Ministerul de Externe moldovean.

Actualizarea avertismentelor de călătorie este o practică frecvent întâlnită, iar evaluarea oportunităţii atribuirii nivelurilor de alertă este stabilită în baza criteriilor naţionale distincte, subliniază MAE de la Chişinău.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat miercuri seara, la Jurnal TV, că, în prezent, nu există niciun risc iminent pentru escaladarea situaţiei din regiunea transnistreană.

”(…) Din analizele noastre, nu există un risc iminent, cel puţin pentru cetăţenii de pe malul drept (al Nistrului). Aici putem să afirmăm cu mai multă certitudine că instituţiile noastre au acces şi pot asigura ordinea publică şi siguranţa cetăţenilor”, a afirmat ea, exprimându-şi speranţa ca şi în regiunea transnistreană ”să nu existe tentative care să pună în pericol viaţa cetăţenilor noştri”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos