Acasă ACTUALITATE 5 romani carora PUTIN le-a INTERZIS sa puna piciorul in Rusia!

5 romani carora PUTIN le-a INTERZIS sa puna piciorul in Rusia!

53

Rusia a anuntat o lista lunga cu oficiali si personalitati europene care nu au voie sa intre in tara, printre cei vizati regasindu-se si cinci romani.

Este vorba despre fostul ministru de Externe și ambasador desemnat pe lângă UNESCO, Adrian Cioroianu, fostul consilier prezidențial pentru Afaceri Strategice, Securitate și Politică Externă, Iulian Chifu, liderul PMP, Eugen Tomac, şeful Statului Major al Forţelor Navale, Tiberiu Liviu Chondon și directorul general adjunct al companiei de stat Transgaz, Gheorghe Hațegan.

„În calitate de deputat care îi reprezintă pe românii din Republica Moldova în Parlamentul de la București, dar și în calitate de fost secretar de stat și consilier al președintelui am încercat, în repetate rânduri, să atrag atenția în spațiul public românesc despre pericolul rusesc. Faptul că mă găsesc pe această listă îmi confirmă că insistența cu care am încercat să pun în discuție exact ce face Rusia astăzi și vedem că e limpede ce s-a întâmplat în Ucraina în ultima perioadă, plus insistența cu care încearcă să revină în forță, în ceea ce privește Republica Moldova, îmi confirmă că a iritat puternic poziția mea. Am fost destul de critic la adresa Rusiei pentru că consider, în continuare, că cu o Rusie care își pierde din ce în ce mai mult din influență devine din ce în ce mai vulnerabilă și trebuie să fim pregătiți să discutăm despre această temă.

Nu mă așteptam la o asemenea decizie, dar ce pot să vă spun este că știu foarte bine, și ca istoric, că Rusia este statul care a amputat România printr-o înțelegere cu Hitler și știu că acest lucru irită foarte mult la Moscova. Am observat recent cum Putin aducea elogii Pactului Ribbentrop-Molotov și e un subiect de interes pentru Federația Rusă, păcat că nu reprezintă un subiect de interes major și pentru clasa politică de la București.

Eu cred că Uniunea Europeană trebuie să insiste cu măsuri mult mai aspre”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac, în cadrul unei intervenții telefonice la Realitatea TV.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos