Acasă ACTUALITATE 60 de lei pachetul de tigari in Europa de Vest. In cat...

60 de lei pachetul de tigari in Europa de Vest. In cat timp va ajunge la acest pret si in Romania?

Guvernul de la Paris ia în calcul creșterea prețului unui pachet de țigări la 12 euro din 2024, respectiv o majorare de 1 euro,. Obiectivul este chiar să se ajungă la 13 euro până în 2027. „Specialiștii în sănătate publică sunt foarte clari. Trebuie să mergi dincolo de câțiva cenți pentru a avea un impact asupra consumului”, a argumentat guvernul, scrie publicația franceză Le Point.

Ministerul Sănătății este pregătit să pună în aplicare acest proiect. Numai că inițiativa nu este pe placul tuturor. Un alt ministru este îngrijorat: riscul este „ca o astfel de creștere să fie percepută ca sfârșitul ultimei plăceri pentru clasele muncitoare”.

20 de miliarde de euro pe an

Fumatul costă sistemul de asigurări de sănătate din Franța între 20 și 26 de miliarde de euro pe an. El ucide peste 66.000 de francezi în fiecare an.

În luna mai, guvernul a dat deja undă verde unei creșteri de preț, unele pachete de tutun costând acum până la 11 euro. Iar acum dorește să indexeze prețul în funcție de inflație.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedent”Cetățenii sunt niște maneliști preocupați de bere” – Mircea Badea spune că românii sunt de vină pentru tragediile din ultima vreme, nu politicienii
Articolul următorDouă decenii de la lansarea celui mai cunoscut produs din portofoliul Cris-Tim – salamul Săsesc. Peste 76.000 de tone vândute