Acasă Economie 6300 de lei, prima de vacanta, pentru FIECARE ROMAN ANGAJAT! Primele tichete...

6300 de lei, prima de vacanta, pentru FIECARE ROMAN ANGAJAT! Primele tichete au fost deja tiparite!

26

Salariații vor putea să folosească tichetele, în valoare de cel mult 6.300 de lei, atunci când pleacă în concediu, însă doar în România. Deci bucuroși vor fi și hotelierii, care speră la o relansare a turismului intern, informează stiriletvr.ro.

Sumele vor fi deduse din impozitele şi taxele angajatorilor. Mai mult ca sigur salariaţii nu îşi vor primi banii de concediu pentru acest an, întrucât angajatorii nu au prevăzute aceste sume în bugete. Cel mai probabil din 2016, toţi angajaţii vor putea să îşi petreacă concediile pe banii patronilor.

Tichetele de vacanţă pot fi oferite atât de firmele private, cât şi de instituţiile de stat. Bugetarii le vor primi în locul actualelor prime de vacanţă. În mediul privat, acordarea acestor vouchere e la latitudinea angajatorului.

Cine primeşte vouchere poate începe să-şi organizeze timpul. Fie merge la o agenţie de turism ca să-şi stabilească pachetul de distracţie, fie negociază direct cu hotelul sau pensiunea autorizată de Autoritatea pentru Turism. Vacanţa poate fi făcută doar in România. Dacă îi mai rămân tichete sau bani în contul online, salariatul îi poate folosi în decurs de un an.


Citeste si:

Topul celor mai scumpe si mai ieftine destinatii de vacanta!

Proiect de lege: tichete de vacanta cu impozit zero la angajator


Românii pot beneficia şi de alte servicii. Relaxarea la SPA, excursiile opţionale şi chiar transportul pot fi achitate cu vouchere de vacanţă, dacă sunt incluse în pachetul turistic.

România nu este prima ţară care oferă vouchere de vacanţă. Vecinii noştri din Ungaria au introdus de mult acest sistem, iar tichetele, la fel ca la noi, pot fi folosite doar pe teritoriul ţării. Francezii însă, se bucură de voucherele de vacanţă de mai bine de 30 de ani, diferenţa este că ele pot fi folosite pe întreg teritoriul Uniunii Europene, scrie libertatea.ro.

Chiar şi aşa, cei care primesc tichete de vacanţă au de unde alege: în România sunt peste 10 mii de hoteluri, pensiuni sau vile. Specialiştii în domeniu susţin că industria turistică autohtonă va avea de câştigat. Aceştia estimează că cel puţin 400 de milioane de euro vor rămâne în ţară.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos