Acasă ACTUALITATE A inceput lupta interna intre urmasii lui Putin: Liderul Wagner se lupta...

A inceput lupta interna intre urmasii lui Putin: Liderul Wagner se lupta cu elita rusa pro-americana!

69

Statele Unite ale Americii au desemnat oficial recent compania militară privată rusă Wagner drept „organizaţie criminală transnaţională” şi a blocat activele acesteia din SUA, pentru ajutorul pe care i-l acordă armatei ruse în războiul din Ucraina, relatează Reuters, conform Agerpres.

Liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, susține că nu a fost absolut deloc surprins „de lipsa unei reacții de condamnare a acestui act din partea oricăror activiști publici sau politici”.

„Așa ar trebui să fie. Mai mult, credeți că cea mai mare parte a elitei ruse este de acord cu Statele Unite și va include cu plăcere Wagner PMC de încă mii de ori pe listele organizațiilor criminale, teroriste, canibaliste și orice altceva”, a spus Prigojin, conform serviciului său de presă.

„Faptul că Wagner este acum una dintre forțele de conducere din zona NVO (n.r.: de război din Rusia) nu deranjează pe nimeni. Și răspunsul la întrebarea dvs. este simplă – Wagner forjează măreția Rusiei la granițele sale și mult dincolo. Nu toată lumea din țara noastră își dorește această măreție, nu toată lumea vrea să vadă Rusia ca pe o lume și o mare putere. Și unii lucrează direct pentru a se asigura că acest lucru nu se întâmplă. Pentru că într-o Rusia regională mică este mai ușor să tai bani”, a concluzionat șeful Wagner.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos