Acasă ACTUALITATE A inceput testarea pe oameni a vaccinului pentru COVID 19

A inceput testarea pe oameni a vaccinului pentru COVID 19

Prima testare a unui vaccin împotriva Coronavirus în Europa a început la Oxford, Marea Britanie. Doi voluntari au fost injectați, primii dintre peste 800 de oameni recrutați pentru studiu.

Dr. Elisa Granato, de la departamentul de zoologie al Universității Oxford, una dintre cele două persoane injectate a declarat la BBC: „Sunt om de știință, așa că am vrut să încerc să susțin procesul științific oricum pot.”

Vaccinul a fost dezvoltat în mai puțin de trei luni de o echipă de la Universitatea Oxford, la Institutul Jenner, de echipa condusă de dr. Sarah Gilbert, profesor de vaccinologie.

Personal am un grad ridicat de încredere în acest vaccin„, a spus dr. Gilbert. „Desigur, trebuie să-l testăm și să obținem date de la oameni. Trebuie să demonstrăm că funcționează eficient și oprește infectarea persoanelor cu Coronavirus înainte de a utiliza vaccinul în populația mai largă.”, a adăugat ea.

Dr. Gilbert spusese anterior că este „80% încrezătoare” că vaccinul va funcționa, dar acum preferă să nu exprime o cifră, spunând că este „foarte optimistă” cu privire la șansele sale de reușită.

Cum funcționează vaccinul?

Vaccinul este realizat dintr-o versiune slăbită a unui virus al răcelii (cunoscut sub numele de adenovirus) de la cimpanzei care a fost modificat, astfel încât nu se poate dezvolta la om. Vaccinul activează sistemul imunitar care apoi distruge celulele infectate.

Citeste mai multe pe rf.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentRoman de doar 26 de ani, omorat de coronavirus
Articolul următorSRI: Daca primiti acest mail nu-l deschideti, s-ar putea sa ramaneti fara bani in cont!