Acasă ACTUALITATE A murit Muhammad Ali, CEL MAI MARE BOXER din toate timpurile!

A murit Muhammad Ali, CEL MAI MARE BOXER din toate timpurile!

12

Muhammad Ali a murit, vineri seară, într-un spital din statul american Phoenix, unde era internat de mai multe zile, informează NBC, citând surse apropiate familiei. Marele sportiv s-a luptat 32 de ani cu boala Parkinson.

Muhammad Ali suferea de peste 30 de ani de maladia Parkinson și a fost spitalizat de două ori, la finele anului 2014 și începutul anului 2015, pentru o pneumonie și o infecție urinară.

Născut Cassius Clay, campion olimpic la Roma în 1960, el și-a început cariera profesionistă în cursul aceluiași an, devenind campion mondial WBA în 1964 după ce l-a învins prin KO, în runda a 7-a, pe Sonny Liston.

Regele incontestat al categoriei, cel supranumit „The greatest” (cel mai mare), a șocat Statele Unite în 1967 refuzând să satisfacă serviciul militar și să lupte în războiul din Vietnam, din cauza convingerilor sale religioase.

El a fost încarcerat, deposedat de titluri și a primit interdicția de a boxa timp de trei ani și jumătate, înainte de a redeveni campion mondial în 1967, reunificând titlurile WBA și WBC în urma victoriei prin KO (runda 8) în fața lui George Foreman, într-un meci la Kinshasa, în Zair (Republica Democratică Congo).

El a pierdut titlul la puncte în fața lui Leon Spinks pe 15 februarie 1978, dar l-a recuperat în meciul revanșă de pe 15 septembrie același an.

Muhammad Ali și-a încheiat cariera profesionistă în urma unei înfrângeri la puncte în fața lui Trevor Berbick, pe 11 decembrie 1981 la Queen Elizabeth Sports Centre din Nassau.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos