Acasă Stirea zilei A sosit iarna in Romania. Zonele din Romania unde va ninge in...

A sosit iarna in Romania. Zonele din Romania unde va ninge in acest week-end

Vremea va fi rece în acest weekend, cu ploi și vânt, iar în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali va ninge și se va depune strat de zăpadă, potrivit meteorologilor.

Potrivit unei informări emise de Administrația Națională de Meteorologie, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică în est și sud-est în general cu viteze de 50 – 60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60 – 80 km/h.

În jumătatea estică a țării vremea va deveni rece pentru această perioadă, precizează meteorologii.

Administrația de Meteorologie a emis și o atenționare cod galben valabilă sâmbătă. Astfel, în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă, la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100 – 110 km/h, viscolind ninsoarea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMinistrul Nelu Tătaru: Momentul votului este unul dintre cele mai securizate momente
Articolul următorUna cate una cedeaza: O noua tara din Europa de Vest intra in carantina generala!