Acasă Stirea zilei Grindina de un metru grosime la Constanta

Grindina de un metru grosime la Constanta

313

Satul Palazu Mic, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța a fost acoperit de un strat consistent de grindină, iar viitura a blocat accesul într-o locuință în care se aflau cinci persoane și a mutat trei mașini la zeci de metri distanță, anunță IGSU.

„În urmă cu scurt timp, satul Palazu Mic, din comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța a fost acoperit de un strat consistent de grindină. Viitura a afectat o locuință în care se aflau 5 persoane (3 adulți și 2 copii). Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie și a blocat accesul în casă. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale”, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit sursei citate, din cauza viiturii produse, trei mașini au fost mutate la o distanță de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate.

„În unele zone, stratul de grindină a atins 1 metru grosime, iar pompierii au acționat pentru crearea unui culoar necesar pentru scurgerea apei acumulate. Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod galben care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din județele Tulcea și Constanța”, adaugă IGSU.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, IGSU recomandă populației să nu se deplaseze prin curenți de apă, deoarece își poate pierde echilibrul, să nu se deplaseze cu autoturismul în zona inundată.

Sursa: digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCiolacu, liderul PSD, a MINTIT public! Un martor la evenimentul din restaurant il contrazice grav
Articolul următorDupă Timișoara USR Plus este aproape să bată palma cu PSD și în Alba-Iulia