7.3 C
București
luni, martie 4, 2024
AcasăEconomieA vandut tot! Ce se va intampla cu unul dintre cele mai...

A vandut tot! Ce se va intampla cu unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Omul de afaceri Ion Țiriac a ieșit din acționariatul Metro Cash&Carry România, în luna noiembrie, după ce a vândut grupului german pachetul de 15% din acțiuni pe care îl deținea prin firma Zareba Holdings Limited.

”Metro Cash&Carry International a achiziționat participația Zareba Holdings Limited la Metro Cash&Carry România. Grupul german deține acum în totalitate Metro Cash&Carry România”, a declarat pentru Profit.ro Adina Tîmplaru, Head of Corporate Communications Metro România.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Metro Cash & Carry România este deținută acum de Metro Cash&Carry International – 75% și de Metro AG – 25%. Într-un raport al grupului german este menționată o tranzacție cu 15% din acțiuni în 16 noiembrie.

De asemenea, la Registrul Comerțului apare o mențiune de modificare a asociaților perasoane juridice în 23 noiembrie: ”Se îndreaptă eroarea materială din registrul comerțului computerizat și din rezoluția nr. 168410/13.11.2015 în sensul că s-a admis și modificarea datelor asociaților persoane juridice potrivit extrasului din certificatul constatator(tradus) nr.6326 din data de 11.11.2015”.

În 2009, acționarii minoritari ai Metro Cash & Carry România au primit dreptul de a vinde acțiunile deținute la un preț prestabilit (opțiuni put). Metro estimează o datorie financiară de 21 de milioane de euro aferentă acestor opțiuni, între timp exercitate, reflectată în contrapartidă cu o creștere a fondului comercial.


Citeste si:

Vânzările Metro Cash&Carry România au scăzut în anul fiscal 2014/2015, respectiv octombrie 2014 – septembrie 2015, la 892 milioane euro, de la 909 milioane euro în anul anterior, perioadă în care a închis un magazin la Pitești și și-a redus numărul angajaților cu 582 persoane, la 4.349 salariați, potrivit unui raport al grupului german.

După închiderea Metro Punct din Pitești, retailerul mai deține o rețea de 31 de unități, dintre care 26 cash&carry și cinci Punct. Compania mai operează și un magazin online de birotică.

tiriacIon Țiriac este cel care a adus rețeaua Metro Cash & Carry în România în 1996, grupul german fiind primul retailer internațional intrat pe piața românească după Revoluție, scrie Profit.ro.

Omul de afaceri a vândut în acest an grupului UniCredit pachetul de 45% din acțiunile deținute la Unicredit Țiriac Bank, pentru o sumă de peste 770 milioane de dolari (circa 698 milioane de euro).

Țiriac mai deține o participație la compania de asigurări Allianz Țiriac. Ion Țiriac este cel mai bogat român, cu o avere evaluată la 1,5 miliarde de euro în Top 300 Capital.

Omul de afaceri controlează în România, prin Țiriac Holding, mai multe companii care activează în zona financiară, imobiliare, aviație, auto sau energie.

 

Ultimele stiri