Acasă Constanta Accident DEOSEBIT DE GRAV langa Constanta! SMURD-ul a activat CODUL ROSU de...

Accident DEOSEBIT DE GRAV langa Constanta! SMURD-ul a activat CODUL ROSU de interventie!

16

Trei persoane au decedat şi alte cinci au fost grav rănite în urma unui accident rutier, care a avut loc duminică seara, pe DN22 Constanţa-Tulcea, în zona localităţii Mihai Viteazu, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic al IGPR.

În decursul a şase minute de la primirea apelului la numărul de Urgenţă 112, ISU Constanţa a declanşat COD ROŞU (procedură specială pentru accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi efecte limitate în timp).

La locul accidentului au fost mobilizate patru autospeciale de pompieri, o autospecială pentru victime multiple (ATPVM), o maşină de la Descarcerare şi două de stingere cu modul de descarcerare şi o autospecială de descarcerare de la Tulcea şi unităţi ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Constanţa, accidentul, în care au fost implicate trei autovehicule, a fost provocat de o depăşire neregulamentară, realizată de o şoferiţă care a depăşit linia continuă, intrând în coliziune frontală cu autoturismul care circula din sens opus.

„În data de 12.06.2016, în jurul orelor 20.15, C. M. M (femeie, 42 ani, Constanţa) a condus autoturismul marca Chevrolet Kallos, pe DN22, dinspre Tulcea către Constanţa şi ajungând la km 245+940, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară încălcând marcajul simplu continuu şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW, condus de către D.E.O, (bărbat, 48 ani, Babadag) care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului celor două vehicule a fost avariat şi autoturismul depăşit, marca Opel Zafira, condus de S.E. (barbat, 33 ani, Tulcea) , dinspre Tulcea către Constanţa. Accidentul s-a soldat cu decesul: conducătoarei auto C.M.M, respectiv C.M. (barbat, 67 ani, din Constanţa) şi O.A. D.(femeie, 18 ani, Constanţa), ambii pasageri în autoturismul Chevrolet care a generat accidentul. De asemenea, accidentul rutier a dus la: vătămarea corporală gravă a conducătorului auto D.E.O. şi a C.M. (femeie, 63 ani, Constanta), pasager în auto Chevrolet – vătămarea corporală uşoară a D.E şi D.G. A. (bărbat 17 ani, Babadag) precum şi a O.E.(femeie, 18 ani, Babadag),toţi pasageri în autoturismul acroşat marca BMW” – informează un comunicat al Poliţiei Rutiere.

Toate victimele accidentului care se aflau în viaţă au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos