Accident devastator in Italia: 36 de pelerini au murit intr-un accident de autocar!

Un autocar ce transporta in jur de 40 de persoane, majoritatea copii, a fost implicat intr-un accident duminica seara.

Potrivit agentiilor de presa cel putin 36 de persoane au murit si alte aproximativ zece au fost ranite. Pasagerii implicati in accidetul de autocar se aflau in pelerinaj prin Italia iar evenimentul a avut loc apropiere de Avellino, in regiunea Napoli (sud), potrivit unui bilant provizoriu oferit de pompieri, relateaza AFP.

La ora 01.45 (02.45 ora Romaniei), fusesera recuperate 36 de cadavre din autocarul care aproape ca a planat peste un pod rutier. Unsprezece persoane au fost ranite si au fost transportate la spital.

Autocarul care mergea cu viteza mare a lovit mai multe masini – un jurnalist al AFP a numarat sapte sau opt masini incastrate unele in altele -, dupa care a efectuat un veritabil zbor peste un pod rutier si s-a prabusit de la 30 de metri. Mai multi pasageri au fost aruncati din vehicul.

Soferul autocarului figureaza printre victime, iar printre raniti sunt mai multi copii, au anuntat La Repubblica si Corriere della Sera.

Cei aproximativ 40 de pasageri ai autocarului, toti originari din provincia Napoli, se intorceau de la un pelerinaj in Pietrelcina, localitatea natala a lui Padre Pio, un preot italian canonizat in 2002 si foarte venerat in sudul Italiei, si se indreptau spre Napoli. Potrivit martorilor oculari, autocarul este posibil sa fi avut probleme de franare. Jurnalistii locali evoca si alte ipoteze, intre care faptul ca soferul ar fi adormit la volan sau ca ar fi explodat un pneu.