13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalACCIDENT FEROVIAR in SPANIA: Cel putin 77 de morti! VIDEO + FOTO

ACCIDENT FEROVIAR in SPANIA: Cel putin 77 de morti! VIDEO + FOTO

in:

Stiri pe acelasi subiect

Accident feroviar grav in nord-vestul Spaniei, cel putin 77 de persoane au murit si alte 143 au fost ranite miercuri seara in Santiago de Compostella,  potrivit mediafax.ro.

Presa spaniola enumera viteza excesiva printre principalele cauze ale accidentului feroviar

1foto 2

Presa spaniola enumera, joi, viteza excesiva printre cauzele principale ale accidentului de tren soldat cu cel putin 77 de morti, miercuri seara, la Santiago de Compostela, in nord-vestul tarii, relateaza AFP.

1foto 3

„Excesul de viteza in timpul unui viraj, posibila cauza a accidentului”, scrie cotidianul El Pais.

Citand surse apropiate anchetei, cotidianul afirma ca, la momentul accidentului, trenul circula cu o viteza de 180 de kilometri pe ora pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe ora.

1foto 4

„Este vorba despre o curba foarte complicata, foarte stransa. De aceea, in locul unde a deraiat trenul, este interzis sa se circule cu peste 80 de kilometri pe ora”, adauga El Pais.

Accidentul s-a produs pe un tronson de cale ferata de mare viteza, intr-un viraj, la aproximativ patru kilometri de gara Santiago de Compostela, oras de pelerinaj mondial celebru.

1foto 5

Un purtator de cuvant al Renfe, compania cailor ferate spaniole, a declarat „ca o ancheta este in desfasurare”. „Trebuie sa asteptam” pentru a cunoaste cauzele accidentului, „vom afla in curand viteza cand analistii nostri vor examina cutiile negre ale trenului”, a adaugat el.

„Mare viteza mortala”, titra pe prima pagina cotidianul El Mundo, potrivit caruia trenul avea 220 de kilometri pe ora pe un tronson cu limita de 80 de kilometri pe ora. „Excesul de viteza este una dintre ipotezele care predomina pentru explicarea accidentului”, scrie cotidianul.

„Primele ipoteze merg in directia excesului de viteza drept cauza a accidentului”, comenteaza, de asemnea, La Voz de Galicia, un cotidian regional.

Trenul venea de la Madrid si se indrepta spre localitatea El Ferrol, pe coasta Atlanticului, si circula pe acest sector pe un tronson de cale ferata de mare viteza, dat in folosinta in decembrie 2011, pe ruta Ourense-Santiago-Coruna.

Acesta transporta 218 pasageri si patru angajati ai Renfe.

Ultimele stiri