16.4 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăStirea zileiTop zece MITURI despre VIN cu care suntem mintiti!

Top zece MITURI despre VIN cu care suntem mintiti!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Maine este Solstitiul de iarna 2023. Ce simbolistica are?

Solstitiul de iarna 2023 are loc vineri, 22 decembrie,...

VIDEO-Un sat din Portugalia inundat cu vin: A curs in rauri pe strazi

Imagini incredibile au fost surprinse într-un sat din Portugalia!...

Reteta Monicai Tatoiu ca sa bei cat vrei, fara ameteala sau mahmureala a doua zi

Cunoscută pentru spiritul ei aprig și dezvăluirile picante din...

Legendele si miturile urbane continua sa ne uimeasca, iar industria viticola nu a fost ocolita de acest „trend”. Va prezentam zece dintre cele mai des intalnite mituri neadevarate despre vin, potrivit toptenz.net:

10. Fructele folosite pentru a descrie aroma vinului au fost folosite la prepararea acestuia

2908814042_e3cc35e9d9

Acest mit este valabil numai in cazul in care cumperi un vin facut din orice altceva in afara de struguri. Aromele respective sunt asemanate cu anumite nuante de miros si gust ale altor fructe, dar vinul nu contine fructele respective.

9. Ai nevoie de un pahar diferit in functie de ce vin alegi

410602044_af31b5bf5d

Acest mit a fost spulberat cu mult timp in urma. Este adevarat ca, pentru a savura cu adevarat aroma vinului ai nevoie de un pahar care se ingusteaza spre gura sau un pahar de tip lalea, dar, forme diferite in functie de vinul ales nu sunt necesare.

8. Vinurile inchise prin infiletare nu se pot invechi

3529714384_749324665f

Contrar a ceea ce se crede, vinurile sigilate prin infiletare sunt mai dispuse sa fie invechite decat cele cu top. Industria viticola doreste probabil sa va faca sa credeti contrariul, dar nu este asa, puteti invechi vinurile infiletate cu incredere.

7. Boreaux, Burgundy, Champagne, Sherry si Port sunt varietati de struguri

250176736_666cacbdae-1

Aceasta este una dintre cele mai intalnite confuzii in randul consumatorilor de vin. Orase din Franta, Italia, Spania si Portugalia controleaza productia locala de vin. Pentru ca o vinarie sa primeasca aprobarea si inregistrarea locala a vinului, trebuie sa produca vinul in modul traditional al zonei respective. Asta inseamna ca Champagne nu este o varietate de vin, ci este locul in care acel vin spumant este produs. In cazul in care vrei sa faci un vin obisnuit in acea regiune, Cabernet Sauvignon de exemplu, nu vei putea sa-l denumesti astfel.

6. Vinul rosu – Carne rosie / Vinul alb – Peste sau pui

2446363558_6282c58e06

Aceasta clasificare este incorecta. Cel mai bine alegeti aroma vinului in functie de aroma mancarii. De exemplu, daca faceti un gratar cu peste, putina sare, lamaie si unt, o excelenta alegere ar fi un Sauvignon Blanc cu o aroma de lamaie sau un Chardonnay cu aroma de unt. Vinurile care au un continut mare de tanin se asorteaza foarte bine cu mancarurile sarate, vinurile acide cu mancarurile acide, iar vinurile slab alcoolizate si mai dulti se asorteaza foarte bine cu mancarurile picante.

5. Iubitorii de vin sunt snobi

For Local ()

Iubitorii de vin sunt oameni cu picioarele pe pamant si sunt oameni pasionati sa-si impartaseasca cunostintele viticole la un pahar de vin fata de oricine este interesat. Oamenii care mascheaza ignoranta prin aroganta, de aceia trebuie sa te feresti.

4. Poti distinge calitatea vinului printre picaturi

530108408_e9522e87f9

Agiti paharul, iar pe peretii acestuia se raman niste picaturi de vin, care incep sa se scurga. Acestea sunt o mica cantitate de alcool si apa care adera la suprafata paharului si in timp ce alcoolul se evapora, acestea se scurg inapoi. Acest fenomen are legatura cu alcoolul care se evapora mult mai repede decat apa, nu este deloc o masura a calitatii vinului sau a vascozitatii acestuia.

3. Vinul alb rece si vinul rosu la temperatura camerei

2814050383_dd3c506dcd

Cu toate ca aceasta idee nu este in totalitate gresita, interpretarea acesteia este. Temperatura optima de servire a vinului rosu este de 15 grade Celsius, iar pentru vinul spumant sau vinul alb, mai putin de 15 grade Celsius.

2. Toate vinurile devin mai bune cu trecerea timpului

197521300_a01239d280

De fapt, nu foarte multe vinuri detin structura necesara pentru a putea face fata trecerii timpului. Majoritatea vinurilor sunt produse in ideea ca vor fi consumate in cativa ani.

1. Dopul de la vin iti va oferi informatii legate de calitatea vinului

250661990_3b94b20daa

Dopurile miros a… dopuri, nu-ti vor oferi informatii legate de calitatea vinului.

Ultimele stiri