Acesta este cel mai sigur loc din Romania in cazul unui ATAC NUCLEAR!

Acesta este cel mai sigur loc din Romania in cazul unui ATAC NUCLEAR!

Conform specialistilor, cel mai sigur loc din Romania in cazul unui atac nuclear este pestera Movile, de langa Mangalia.

Peştera de lângă Mangalia a uimit întreaga lume cu ecosistemul ei perfect închis, ce poate susţine viaţa, fără a avea nevoie de ceva din exterior, de unde şi concluzia fascinantă a speologilor care au demarat studii aici, scrie ghiduri-turistice.info.

Peştera Movile a fost descoperită în anul 1986, în apropiere de Mangalia. Atunci nu i s-a dat o importanţă deosebită, părând doar o simplă grotă din puţ, cu o galerie de 200 de metri.


 

Citeste si:

Descoperire HORROR intr-o pestera din Muntii Sureanu! Toti TURISTII s-au speriat!

Cea mai mare pestera din lume descoperita in 1991 a fost deschisa vizitatorilor! FOTO + VIDEO


 

Astfel, aceasta a fost închisă până în anul 1990, când a început o explorare mai atentă a ei, iar descoperirile care au urmat au uimit întreaga lume.

În capătul peşterii s-a găsit un lac cu apă termală sulfuroasă, a cărei explorare a adus la suprafaţă numeroase forme de viaţă specifice peşterii.

Viaţa se susţine singură în Peştera Movile, fără a avea nevoie de prezenţa oxigenului sau a altor factori externi. Sistemul funcţionează pe baza chimiosintezei, fiind separat de mediul exterior de milioane de ani, după cum au dezvăluit studiile recente.

Astfel, atmosfera este aproape lipsită de oxigen, dar bogată în metan şi dioxid de carbon, şi cu toate acestea viaţa există, mărturie fiind cele 35 specii noi de insecte ce locuiesc în peşteră, scrie ziarulnational.md.

Studiile realizate au demonstrat faptul că viaţa în Peştera Movile se desfăşoară complet independent faţă de exterior, vieţuitoarele de aici neavând nevoie de oxigen, lumină, căldură ș.a.

Ulterior, aceasta a fost declarată rezervaţie speologică, iar intrarea a fost închisă, pentru a nu fi afectat ecosistemul interior.

 
Share this post