Acasă Bucuresti Acțiuni de dezinfecție fără precedent într-un sector al Bucurestiului

Acțiuni de dezinfecție fără precedent într-un sector al Bucurestiului

Pe fondul combaterii efectelor pandemiei COVID-19, Primăria Sectorului 2 al Municipiului București a dat startul unui set de măsuri fără precedent de igienizare, spălare mecanică și dezinfectare a tuturor spațiilor publice, trotuarelor și locurilor de joacă.

Astfel, pe timp de noapte, locurile de joacă din sectorul 2 sunt spălate cu substanțe speciale iar toate suprafețele ce pot intră în contact cu copiii sunt dezinfectate. Trotuarele din preajma tuturor spitalelor și locurilor de inters public vor fi spălate mecanizat și dezinfectate cu substanțe pe baza de clor.<

Pasajul Obor a fost închis, vineri noapte și igienizat în întregime, urmând ca Piața Obor, cea mai mare piață din România, să fie și ea igienizată în cursul nopții de duminică spre luni. Acțiunile vor continuă și pe parcursul săptămânii viitoare, fiind vizare trotuarele și căile de acces din jurul bisericilor, centrelor comerciale, parcurilor și bulevardelor principale. Întreaga acțiune este coordonată din teren de viceprimarul Dan Cristian Popescu care a ținut să îndemne lumea la calm: 

„PREVENȚIA ESTE CEA MAI IMPORTANTĂ COMPONENTĂ A LUPTEI ÎMPOTRIVA COVID-19. AM DECIS SĂ IGIENIZĂM TOATE SPAȚIILE PUBLICE PENTRU A ASIGURA UN CLIMAT CÂT MAI SIGUR CETĂȚENILOR DIN SECTORUL 2. VREAU SĂ ÎNDEMN LA CALM, LA RESPONSABILITATE. TREBUIE SĂ NU INTRĂM ÎN PANICĂ ȘI SĂ NE INFORMĂM DOAR DIN SURSE OFICIALE. DE ASEMENEA, TREBUIE SĂ URMĂM REGULILE DE BAZA ALE PREVENȚIEI, SĂ NE SPĂLĂM PE MÂINI CÂT MAI DES, SĂ EVITĂM AGLOMERAȚIA ȘI DEPLASĂRILE CE NU SUNT URGENȚE”. 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentIn cazul unui deces din cauza Coronavirusului, doar 2 membri ai familiei pot vedea cadavrul, apoi este ingropat de urgenta!
Articolul următorPe surse: Ion Tiriac este blocat de coronavirus pe aeroportul din Zurich