Acasă Angajari Acum e acum: Ce CRESTERI de pensii si salarii a PROMIS Dragnea...

Acum e acum: Ce CRESTERI de pensii si salarii a PROMIS Dragnea de la 1 ianuarie 2017!

Viitorul Guvern PSD a promis majorarea salariului minim la 1.450 de lei şi majorarea pensiei minime la 520 de lei, majorare de 30%.

Doar majorarea punctului de pensie şi a pensiei minime ar însemna un efort bugetar suplimentar de 7,6 miliarde de lei. De asemenea, PSD promite să majoreze bugetul Sănătăţii cu 5,4 mld de lei şi cei al Educaţiei cu 5,3 mld de lei. Deficitul bugetar asumat este de 2,7% din PIB, însă bugetul este construit pe o creştere economică extrem de optimistă, de 5,5%, pentru 2017, cu mult peste estimarea Comisiei Europene de 3,9%.

Potrivit datelor PSD  creşterea economică nu va fi făcută cu cheltuieli de investiţii suplimentare, ci din consum. De asemenea, PSD îşi asumă cea mai mare ţintă de absorbţie a fondurilor europene, de 26,4 mld. de lei, încondiţiile în care vârful absorbţiei, atins în 2015 a fost de 24,5 mld. de lei. Iar proiectele pentru exerciţiul financiar 2014-2020 nici măcar nu au fost scrise, cu atât mai puţin depuse pentru a trage bani europeni, scrie capital.ro.

Punctul de pensie, în viziunea PSD, va creşte de la 1 ianuarie 2017 la 1.000 de lei. Impactul bugetar este de 3 mld de lei, impact care nu este inclus în cheltuielile toale de 275,6 mld. de lei asumate în draftul de buget prezentat. De asemenea, majorarea salariilor din Educaţie şi Sănătate la 15% de la 1 ianuarie, respectiv 20% la 1 martzie, nu este cuprinsă în draftul de buget al PSD.  Investiţiile asumate rămân neschimbate, respectiv de 23,8 mld de lei. Asta rezultă că majorarea economică va fi bazată pe consum şi nu pe investiţii. dacă adunăm toate majorările de buget asumate, însă, cheltuielile totale ajung la 294 de miliarde de lei şi nu 275 de miliarde de lei, cât şi-au asumat în buget.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAnuntul RCS&RDS pentru toti abonatii! Ce se intampla de la anul cu tarifele si meciurile de fotbal!?
Articolul următorGuvernarea Rosie deja RENUNTA la PROMISIUNILE din campanie! Dragnea a cerut OFICIAL amanarea reducerilor de taxe, ieftinirea carburantilor si scaderea TVA!