22.6 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiArgesAcum le mai ia cineva apararea? Angajatii Lactate Bradet DEPISTATI ca INFECTATI...

Acum le mai ia cineva apararea? Angajatii Lactate Bradet DEPISTATI ca INFECTATI cu E.coli! Bebelusul bolnav in Italia tot branza Lactate Bradet a mancat!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Răsturnare de situaţie pentru producătorul de lactate Brădet: în analizele recoltate de la 7 angajaţi ai fabricii Lactate Brădet a fost depistat E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx 1 şi vtx2), verotoxina care provoca apariţia SHU.

Astăzi, un copil român, în vârstă de 14 luni, a ajuns la spital, în Italia, cu diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic. Potrivit repubblica.it, copilul a mâncat brânză produsă de Brădet cumpărată de la un magazin românesc din Florenţa.

Săptămâna trecută, Institutul Cantacuzino a anunţat că rezultatul final al analizelor pe care le-a efectuat arată că tulpinile de E-coli de la copiii cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) nu sunt identice cu cele găsite în brânză produsă la Brădet. Cu toate acestea, documente obţinute în exclusivitate de Ziare.com arată că în analizele recoltate de la 7 angajaţi ai fabricii a fost depistat E-coli patogen, iar trei dintre probele pozitive prezintă ambele gene vtx (vtx 1 şi vtx2), verotoxina care provoca apariţia SHU.

Rezultatele sunt precizate în adresa cu numărul 1.435 din 11 martie 2016, trimisă de DSP Argeş către Prefectura Argeş.

Potrivit documentului, Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor Larex a depistat în două dintre produsele Brădet, Brânză Făgăraş, în ambalaj de 200 de grame cu dată de expirare 08.03.2016, şi smântână 12%, în ambalaj de 200 de grame cu dată de expirare 23.03.2016, E-coli peste limita legală admisă.

Ar fi vorba despre o depăşire de 15 ori a limitei, potrivit surselor noastre, scrie ziare.com.

Culturile izolate de Larex au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru identificarea tulpinilor de E-coli patogene.

Totodată, potrivit DSP Argeş, pe lângă cei 7 angajaţi ai fabricii, a mai fost depistat E-coli patogen şi în probele recoltate de la doi dintre angajaţii fermei Agrostar Farmex SRL, furnizor pentru Brădet. Una dintre probe prezintă ambele gene vtx. Aceşti salariaţi nu lucrează însă la îngrijirea animalelor sau manipularea produselor lactate.


Citeste si:

Autoritatile DAU VINA pe branza, dar TESTEAZA pe copiii nostri un VACCIN NEAUTORIZAT in Uniunea Europeana!


DPS Argeş susţine că este posibil că personalul de la Brădet să nu fi respectat regulile de igienă individuală în timpul programului de lucru. Că urmare, se arată în documentul trimis Prefecturii Argeş, angajaţii care lucrează cu manipularea produselor lactate au fost sancţionaţi, au fost trimişi acasă şi se recomandă că ei să nu îşi reia activitatea decât cu aviz medical.

Scandalul brânzei cu E-coli se extinde peste graniță. Un copil român de 14 luni a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic în Italia.

Autoritățile sanitare „le recomandă tuturor celor care au produse pe bază de lapte ale (companiei române) SC Brădet S.R.L. să nu le consume și să le returneze cât mai repede magazinului de unde le-au cumpărat”.

Produsul care ar fi provocat îmbolnăvirea copilului ar fi fost cumpărat de la unul dintre magazinele care vând produse românești în regiunea Toscana, scrie AGERPRES.

Cel mai probabil, produsul ar fi fost cumpărat înainte de 9 martie, când firma respectivă, așa cum au precizat autoritățile sanitare italiene, a retras propriile produse, ca măsură de precauție, precizează ANSA.

Ultimele stiri