Acasă Cultura Ai auzit ca NU E BINE SA STAI LA UMBRA unui nuc?...

Ai auzit ca NU E BINE SA STAI LA UMBRA unui nuc? Vezi aici explicatia stiintifica!

141

Toti bunicii nostri stiu ca nu este bine sa odihnesti sau sa te feresti de soare la umbra unui nuc, dar nu prea stiu ei exact de ce, scrie realitatea.net.

Petrecerea unui timp indelungat la umbra nucului, zi de zi, afecteaza starea de sanatate (mucoasa nasului se poate inflama, pot sa apara episoade de cefalee si de tuse; se spune ca oamenii care au nuc in curte si stau multa vreme la umbra lui pot chiar sa moara “inainte de vreme”).


Citeste si:

De ce ni se incretesc degetele cand stam in apa?! Explicatia este mult mai SOFISTICATA decat iti imaginai!

Te-ai intrebat de ce fluiera ceainicele! Exista o explicatie… STIINTIFICA!


Explicatia consta in faptul ca frunzele nucului emana o cantitate destul de mare de iod. In schimb, acelasi iod face bine organismului, ajutandu-l sa se vindece de racelile persistente daca persoanele cu astfel de probleme fac vara (cand din frunze se evapora mai mult iod) cateva plimbari nu prea lungi la umbra nucului.

Frunzele de nuc (tot datorita iodului) au proprietati dezinfectante si cicatrizante care ajuta in special la refacerea pielii. Astfel, ceaiul din frunze proaspete de nuc va este de folos in caz de eczeme, rani si ulceratii ale pielii (daca frunzele sunt deja uscate, efectul este foarte slab sau lipseste). In plus, infuzia concentrata din frunze de nuc ajuta (folosita extern) la stoparea sau incetinirea caderii parului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos