25 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăACTUALITATEAcuzatii SOCANTE la adresa Romaniei venite din Danemarca: Politia Romana a ORDONAT...

Acuzatii SOCANTE la adresa Romaniei venite din Danemarca: Politia Romana a ORDONAT o serie de furturi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un român acționa la îndemnul autorităților române atunci când a furat echipament de la firme daneze, dezvăluie publicația Tidsskrift for Kriminalret.  Într-un caz rămas necunoscut publicului înainte sa fie dezvaluit de publicatie, un tribunal, Înalta Curte din Est, a stabilit în 2013 ca Poliția Română a ordonat furturi în valoare de patru milioane de coroane (peste 536.200 de euro), cu scopul de a prinde infractori români.

Procurorul Jan Rechendorff a declarat pentru agentia Ritzau ca este vorba despre „un caz foarte, foarte special”, deoarece autoritatile daneze nu au stiut nimic despre planurile omologilor lor români, ilegale potrivit legii daneze, informează Mediafax.

Potrivit publicatiei, barbatul respectiv a furat trei utilaje folosite în constructii de la Scantruck, din Skive, în noiembrie 2013, pe care le-a adus în România, unde au fost livrate unor persoane prezentate ca facând parte din mafia româneasca.

O luna mai târziu, acelasi barbat a furat sase încarcatoare telescopice de la firma Nicolaisen & Larsen din Ulfborg. De aceasta data, românul si complicii sai au fost arestati la un popas în Germania.

Românul a fost inculpat de autoritatile daneze, însa potrivit publicatiei tribunalul respectiv l-a achitat pentru ca lucra pentru Politia Româna – în pofida faptului ca autoritatile daneze nu au fost informate în legatura cu operatiunea.

Rechendorff a negat ca acest caz ar servi ca o unda verde pentru ca România sau alte tari sa efectueze operatiuni similare pe teritoriul danez.

„Pot sa spun ca, în general, tari straine pot desfasura operatiuni în urma unui acord cu politia daneza si dupa ce primesc instructiuni complete de la partea daneza”, a declarat el pentru Ritzau.

Potrivit ziarului, autoritatile daneze au solicitat de mult timp Politiei Române sa returneze echipamentul furat, însa nu au primit înca un raspuns în acest sens.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version