Acasă Social Adevarata bomba abia acum vine: In primavara facturile la energie cresc de...

Adevarata bomba abia acum vine: In primavara facturile la energie cresc de cinci ori!

În timp ce guvernul promite  zilnic, dar nu reușește să găsească o soluție pentru a plafona facturile, din luna aprilie se anunță haos total. Furnizorii de pe piața de gaze vin cu oferte de preț de patru ori mai mari, asta în timp ce Guvernul Ciucă nici măcar nu a venit cu o lege care să împiedice explozia prețurilor.

După consultări cu sindicate și patronate, Guvernul a anunțat doar că va continua discuțiile pentru găsirea unei soluții pentru perioada de după 1 aprilie, în contextul în care liderii coaliției par să nu ajungă la un consens prea curând. Între timp, însă, consumatorii primesc oferte la costuri exorbitante la gaze. De exemplu, un client din Brașov a primit, pentru perioada începând cu 15 aprilie, o ofertă cu un tarif la gaze de 0,69 lei pe kwh, adică de cinci ori mai mare față de acum un an. Scumpirile sunt uriașe, arată o analiză a Asociației pentru Energie Inteligentă, care relevă clar cum au evoluat prețurile medii la gazele naturale pentru populație. Dacă în 2019 prețul mediu pe Mwh era de 138 lei, în 2020 a ajuns la 134 de lei, iar în 2021 a crescut la 190 de lei, scrie Profit.ro.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentBotosani: Padure plina cu pasari spanzurate, descoperita la marginea unui sat. ”Erau şi porumbei, am văzut şi o găină, ciori”
Articolul următorO vedeta de la noi a ramas paralizata partial dupa ce medicii i-au gresit disgnosticul: ”Un an jumatate de chin”