Acasă Mediu Concurenta mare pe salubrizarea Bucurestiului. Primarul Ciucu: ”Nu mai vreau să văd...

Concurenta mare pe salubrizarea Bucurestiului. Primarul Ciucu: ”Nu mai vreau să văd mașini murdare sau lichid care curge din transportatoare”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a participat astăzi, 15 februarie, alături de viceprimarul Mihaela Ștefan și Administratorul Public, Paul Moldovan, la consultarea privind Caietul de sarcini al procedurii de achiziție pentru Delegarea Gestiunii Activității de Colectare și Transport a Deșeurilor Municipale în Sectorul 6.

Reprezentanții a 14 societăți de salubritate din țară au venit la dezbatere și au adus completări/recomandări la documentele propuse spre consultare: Caietul de sarcini, Studiul de oportunitate, Anexa la Studiul de oportunitate.

Implicit, au fost atinse, aspecte referitoare la activitățile specifice care vor face obiectul contractului de delegare, autorizații și licențe etc.

Printre altele, salubriștii au vrut să afle cine va plăti pentru cei care nu-și fac contract, dacă tariful va fi stabilit pe persoană sau pe tona de gunoi, în ce condiții vor fi ridicate deșeurile voluminoase.

“Este ambiția mea ca acest contract să fie rezultatul unei proceduri de achiziție transparente și corecte.

Am purtat mai multe discuții cu Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitați Publice referitoare la Caietul de sarcini, inclusiv cu Ministerul Mediului.

Mă interesează foarte mult calitatea serviciului prestat. Nu mai vreau să văd mașini murdare de gunoaie sau lichid care curge din transportatoare.

Le mulțumesc celor care au fost prezenți astăzi, a fost o întâlnire utilă și constructivă”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, care le-a promis salubriștilor că vor continua discuțiile în acest sens.

Serviciul de colectare și transport al deşeurilor va fi scos la licitație pe o perioadă de zece ani, pentru un preț de 100 de milioane de lei pe an. În acest cost, sunt incluse și serviciile de sortare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUn pensionar din Lugoj s-a sinucis după ce a vazut factura la curent pe ianuarie!
Articolul următorFiori reci in cancelariile occidentale! Putin: „Ce se întâmplă e un genocid”