Acasă ACTUALITATE Adevarata TEROARE despre care nimeni nu vorbeste! Rusia trimite AVIOANE DE LUPTA...

Adevarata TEROARE despre care nimeni nu vorbeste! Rusia trimite AVIOANE DE LUPTA si TANCURI la granita Romaniei!

Serbia va primi în zilele următoare echipamente militare din partea Rusiei, relatează luni postul de radio rusesc BFM, citând Associated Press, care preia o declaraţie făcută în ajun de ministrul apărării sârb Zoran Djordjevic, potrivit agerpres.

Ministrul Zoran Djordjevic a declarat – la întoarcerea sa dintr-una din vizitele sale frecvente la Moscova – că şase avioane MiG-29 vor fi livrate Serbiei „cât de curând”.

Rusia va detaşa totodată la Belgrad mai mulţi experţi pentru modernizarea avioanelor achiziţionate din rezervele armatei ruse, a indicat el, subliniind că „MiG-urile vor fi echipate cu cele mai moderne arme, radare, sisteme optice şi de comunicare”.

În afară de avioane de luptă, Serbia intenţionează să achiziţioneze 30 de tancuri şi mai multe vehicule blindate din Rusia. De asemenea, Belgradul negociază cu Belarus achiziţionarea a încă opt MiG-29 şi sisteme antiaeriene de fabricaţie rusească.

Înarmarea Serbiei a provocat îngrijorare în Balcani, care s-a confruntat cu un război sângeros la începutul anilor 1990, soldat cu peste 110.000 de morţi şi milioane de persoane fără adăpost, comentează AP. Croaţia, stat membru al NATO, şi-a anunţat deja intenţia de a achiziţiona avioane de luptă şi alte echipamente din Occident, ca răspuns la dotarea armatei sârbe cu armament.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDragnea a inceput MAZILIREA lui Grindeanu pentru a-si scapa pielea! Razboi pe fata in PSD!
Articolul următorEste oficial: Vom avea REFERENDUM anticoruptie!