Acasă Romani in strainatate Adio concedii anul asta? Grecia anunta noi restrictii pentru turisti

Adio concedii anul asta? Grecia anunta noi restrictii pentru turisti

305

Grecia se pregătește să introducă noi restricții pentru turiștii care vin din țările cu număr mare de cazuri de coronavirus. Autorităţile din Grecia au exprimat îngrijorare privind creşterea numărului cazurilor de coronavirus, în principal în rândul turiştilor străini, semnalând că ar putea impune noi restricţii antiepidemice, conform Mediafax.

„Dintre cele 31.169 de teste efectuate la intrarea în ţară în perioada 1-6 iulie, doar 100 de cazuri au fost depistate pozitive, adică 0,3%”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Greciei, Stelios Petsas, citat de cotidianul Le Figaro.

„Situaţia este sub control, dar principalele probleme provin de la frontierele terestre cu alte ţări din Balcani, unde tendinţa este în creştere şi există un risc major de cazuri importate”, a precizat oficialul grec, subliniind că există şi riscuri pe plan intern, întrcât nu se respectă regulile de distanţare.

Guvernul este „determinat să protejeze majoritatea de cei puţini care sunt neglijenţi”, a continuat Stelios Petsas, potrivit Associated Press, semnalând că noi restricţii ar putea fi anunţate la începutul săptămânii viitoare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPresedintele Iohannis anunta ca institutiile statului sunt la pamant. ”A fost evitată o criză sanitară de proporții”
Articolul următorIntr-acolo ne indreptam! Tataru a anuntat singura conditie pentru a reveni la starea de urgenta