Acasă Romani in strainatate Romanii care se intorc din Anglia nu mai trebuie sa stea in...

Romanii care se intorc din Anglia nu mai trebuie sa stea in izolare sau carantina. Lista actualizata a statelor

220


Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, condus de premierul Ludovic Orban, a adoptat luni o hotarare privind stabilirea listei tarilor membre UE si ale Spatiului Economic European, dar si a tarilor terte pentru care nu se aplica recomandarea de instituire a masurii de izolare/carantina asupra persoanelor care sosesc din acestea in Romania.

Totodata, s-a decis reluarea zborurilor catre si dinspre statele aflate pe aceste liste, incepand cu data de 7 iulie.

„Statele care sunt exceptate de la recomandarea masurii de izolare/carantina sunt stabilite in functie de rata cumulata de incidenta a cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportata la 100.000 de locuitori. Zborurile suspendate catre si dinspre statele aflate pe listele anexate Hotararii nr. 34 se reiau incepand cu data de 7.07.2020”, se arata in hotarare.

Potrivit Anexei 1 la Hotararea CNSU nr. 34, tarile membre ale UE si Spatiului Economic European pentru care nu se recomanda intrarea in izolare/carantina a persoanelor care sosesc in Romania din acestea sunt: Bulgaria, Monaco, Croatia, Regatul Unit la Marii Britanii si Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elvetia, Spania, Franta, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Tarile de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe, Vatican.

Pe lista tarilor terte pentru care nu se recomanda intrarea in izolare/carantina se afla: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelanda, Tunisia, Thailanda.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFlorin Roman le-a zis-o in fata: „Cele mai mari achizitii pe perioada pandemiei le-a facut PSD”
Articolul următorUn nou mafiot apropiat de PSD a disparut dupa condamnarea pentru grave fapte de coruptie