Acasă Romani in strainatate Coronavirusul revine in forta si Spania se intoarce, treptat, in zona restrictiilor...

Coronavirusul revine in forta si Spania se intoarce, treptat, in zona restrictiilor majore. Doua mari regiuni intra iar in carantina

1399

Peste 70.000 de persoane din regiunea Galicia au fost din nou plasate în carantină din cauza coronavirusului, au anunţat autorităţile spaniole. Este a doua regiune carantinată, după cea din zona agricolă Segria, unde lucrează mulți sezonieri.

Toţi rezidenţii din La Marina, la 140km est de La Coruna nu vor putea astfel să plece din zonă, iar adunările cu mai mult de 10 persoane sunt interzise. 

Carantina este impusă pentru cel puţin cinci zile.

Decizia vine a doua zi după ce şi o regiune din Catalonia, de aproape 210.000 de persoane, a fost plasată în carantină din cauza numărului mare de contaminări.

Guvernul din Catalonia a reimpus carantina după izbucnirea unui focar de coronavirus în rândul sezonierilor. 

Președintele Quim Torra a spus că nimeni nu va avea voie să intre sau să părăsească Segrià, o zonă agricolă la vest de Barcelona, ​​care include orașul Lleida.

Carantina locală a început sâmbătă după-amiază cu prevederi pentru a permite nerezidenților să plece.

Începând de vineri, Catalonia,  cu 7,5 milioane de persoane, înregistra 77.860 cazuri COVID-19 confirmate și 12 586 de decese, transmite agenția de știri a guvernului regional, potrivit stiridiaspora.ro.

Alte două decese și 400 de cazuri noi au fost raportate, cu 155 dintre noile infecții detectate doar în Lleida.

De la izbucnirea epidemiei COVID-19, Spania a înregistrat peste un sfert de milion de cazuri și cel puțin 28.385 de decese.

Țara și-a redeschis granițele către alte state UE, precum și Marea Britanie, în așteptarea sezonului de vacanță de vară.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCiolacu, după ce a pus un hot dovedit sef la Curtea de Conturi: ”PSD are toleranta zero la coruptie”
Articolul următorUn celebru actor de pe Broadway a murit la doar 41 de ani, rapus de coronavirus