6.3 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăStirea zileiRomanii sunt luati de fraieri in Grecia: Stau cate 6 ore la...

Romanii sunt luati de fraieri in Grecia: Stau cate 6 ore la vama, in vreme altii trec fara probleme!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Sunt din nou cozi uriașe la intrarea în Grecia, de la vama Kulata. Românii care vor să-și petreacă vacanța în această țară sunt nevoiți să aștepte ore în șir în mașini, pentru a trece granița din Bulgaria și a efectua formalitățile de la frontiera elenă. Oamenii au scris pe mai multe grupuri de Facebook că încă de la 5 dimineața stau în coloane. Unii au ieșit din autoturisme și așteaptă cu copiii pe asfalt, așa cum se poate vedea în imaginile pe care le-au postat.

Toate acestea se întâmplă după ce grecii au luat decizia de a lăsa deschis un singur punct de frontieră între țara lor și Bulgaria. Două zile la rând, miercuri și joi, turiștii au avut parte de cozi kilometrice.

Vineri, părea că situația s-a relaxat, însă azi aglomerația de la punctul de frontieră a revenit.  

Dan Adrian Drăgan, român stabilit în Grecia, a explicat la Digi24 care este explicația pentru cozile de la vala Kulata..

Dan Adrian Drăgan: “Observ de patru zile că autoritățile române ignoră apelurile noastre, ale celor de la Forum Thassos și Forum Grecia. Încercăm să aflăm de ce se menționează că este un singur punct de frontieră deschis, având în vedere că noi observăm mii de oameni, mii de turiști care trec pe la Makaza, le este permis accesul fără verificarea codului QR, fără testare. Ce observăm este o dezinformare de la nivelul guvernului elen către guvernul român, care la rândul lui, MAE, informează ceea ce a primit greșit.

Mii de turiști români au trecut prin vama Makaza de la 1 iulie și în continuare o fac. În timp ce la Kulata sunt cozi de 12 km, în acest moment, la Makaza se trece liniștit. Li se dă voie fără probleme.

Încă o chestiune. Nicăieri, niciodată statul elen nu a menționat că va închide toate vămile, doar a spus că principalul punct de trecere este Kulata. Asta nu înseamnă că este și singurul.

Problema este că autoritățile elene oricând vor putea să închidă vama Makaza, spre care se îndreaptă în acest moment sute de oameni. Important este, dacă ne aude cineva, poate pe FB, în mediul online, nu ne-a auzit până acum, dar poate ne aude acum la Digi24 și încearcă să afle de la statul elen când se va închide vama Makaza, astfel încât să nu avem cozi kilometrice cu sute sau mii de mașini ce vor trebui sa fie întoarse în țară 500 km sau 300 km până la vama Kulata, deja aglomerată. Lumea în continuare trece pe la Makaza cu QR cod de Kulata”.

Sursa: Digi24.ro

Ultimele stiri