33.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEADMINISTRAȚIA PSD A IROSIT CEL PUȚIN 132 DE MILIOANE DE LEI DIN...

ADMINISTRAȚIA PSD A IROSIT CEL PUȚIN 132 DE MILIOANE DE LEI DIN BANII EUROPENI, IN BUCURESTI

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Prim-vicepresedintele PNL, Cristi Busoi, trage un semnal de alarma cu privire la modul in care administratia PSD, care a condus in ultimii ani primaria municipiului Bucuresti, a gestionat proiectele cu finantare europeana.

In opinia lui Cristian Busoi cel mai mult de suferit au bucurestenii care sunt astfel privati de importante proiecte ce ar fi la cresterea calitatii vietii.

Redam mai semnalul de alarma transmis miercuri de Cristian Busoi:

”Cel puțin 132 de milioane de lei din banii europeni se vor pierde din cauza neglijenței manifestate de administrația pesedistă a Capitalei. Multe proiecte sunt nefinalizate, iar altele au întârzieri însoțite de penalizări, ceea ce a dus la anularea multor fonduri și la o presiune suplimentară asupra bugetului orașului.

Capitala a avut finanțare europeană pentru opt obiective de interes public, însă doar un singur proiect a reușit să fie terminat la timp, adică la finalul anului 2015. Șapte proiecte din opt au întârzieri considerabile, ceea ce va duce la pierderea de bani. De exemplu, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriilor de la Spitalele “Victor Gomoiu” și “Foișor”, amenajarea circuitului turistic pe lacurile Tei și Floreasca și modernizarea infrastructurii rutiere Piața Sudului sunt toate întârziate.


Citeste si:

Cristian Busoi a demisionat de la conducerea CNAS!


În total, valoarea celor opt proiecte cu finanțare europeană a fost de 314 milioane de lei din care aproximativ 200 de milioane reprezentau finanțarea nerambursabilă din fonduri europene și contribuție de la bugetul de stat al României. Bucureștiul a pierdut 132 milioane de lei pentru aceste proiecte de investiții, fără a lua în calcul aici situația investiției de la Glina, rămasă în suspensie, dar cel mai probabil cu un verdict nefavorabil pentru București.

Finalizarea stației de epurare a apelor uzate Glina este un proiect în valoare de 258 milioane de euro, din care 130 de milioane provin din fonduri europene. Stația Glina a rămas, până astăzi, un proiect neînceput, deși banii erau alocați pentru exercițiul financiar 2007-2013. Fondurile europene au fost pierdute, iar Bucureștiul va trebui să finalizeze proiectul fie din banii alocați exercițiului financiar 2014-2020, fie va fi pus să plătească din buzunarul cetățenilor finalizarea lucrărilor.

Administrarea dezastruoasă a Primăriei Capitalei în gestionarea fondurilor europene se răsfrânge în mod direct nu doar asupra calității vieții, dar și asupra taxelor și impozitelor plătite de bucureșteni, care ar putea crește în sectoarele controlate de PSD dacă risipa și neglijența nu vor fi stopate”, a transmis prim-vicepresedintele PNL, Cristian Busoi.

Ultimele stiri