23 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăSocialAdministratorul firmei care a vandut "Alcofarm" este urmarit penal dupa ce mai...

Administratorul firmei care a vandut „Alcofarm” este urmarit penal dupa ce mai multe persoane au murit in Bihor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Administratorul firmei din Ilfov este urmarit penal dupa ce a vandut alcool sanitar contrafacut, de tip „Alcofarm”, care pe eticheta avea trecut alcool etilic 35%, dar continea alcool metilic.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si politisti de la Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia de Investigare a Fraudelor au facut, marti, 18 perchezitii domiciliare a locuintele persoanelor suspecte si sediile sociale ale firmelor implicate in activitatea de comercializare a alcoolului sanitar contrafacut.

In cazul administratorului firmei din judetul Ilfov, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au inceput urmarirea penala, pentru evaziune fiscala si falsificare de alimente sau alte produse care a avut ca urmare moartea victimei. In acelasi dosar este cercetata si B.A., pentru complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor.

Potrivit procurorilor, in perioada noiembrie 2012 – martie 2013 administratorul unei firme din judetul Ilfov ar fi pus in circulatie si ar fi comercializat „66.126 de bucati x 0,5 litri alcool sanitar contrafacut substituit, din categoria produselor biocide, de tipul Alcofarm – lotiune pentru ingrijirea epidermei cu efect antiseptic”, fara a avea aviz de plasare pe piata ca produs biocid, eliberat de Institutul National de Sanatate PublicaComisia Nationala pentru Produse Biocide.

Pentru a pune in circulatie alcoolul sanitar contrafacut, administratorul firmei a notat pe eticheta ca produsul are in compozitie „alcool etilic – concentratie 35%”.

„S-a constatat faptul ca produsul alcoolic contrafacut contine, in realitate, alcool metilic – o substanta toxica cu grave consecinte asupra integritatii corporale si sanatatii persoanei. In urma punerii in circulatie si consumului produsului alcool sanitar contrafacut substituit, din categoria produselor biocide, de tipul „Alcofarm – lotiune pentru ingrijirea epidermei cu efect antiseptic”, au fost inregistrate pe raza judetului Bihor mai multe decese si vatamari corporale grave”, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalului Bucuresti.

Procurorii il mai acuza pe administratorul firmei din Ilfov ca, pentru a justifica provenienta produsului alcoolic pus in circulatie, a inregistrat in evidenta contabila a societatii comerciale mai multe facturi fictive de achizitie a acestui produs de la o firma fantoma, care a incasat prin virament bancar contravaloarea facturilor fictive, sumele fiind retrase in numerar de B.A., la indicatia acestuia.

„In urma inregistrarii in evidenta contabila a SC I.T.D. SRL a facturilor fictive sus-mentionate s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu in cuantum de aproximativ 300.000 lei”, au precizat procurorii.

Un barbat de 40 de ani din comuna bihoreana Mierlau a murit, in noaptea de duminica spre luni, la Spitalul Judetean din Oradea, unde a ajuns cu simptome de intoxicatie cu spirt, sora acestuia spunand ca barbatul a baut Alcofarm, lotiune care ar fi provocat moartea mai multor persoane din Bihor.

Dr. Carmen Pantis, medic-sef al sectiei de Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Oradea, a declarat ca un barbat in varsta de 40 de ani a fost internat, in urma cu sase zile, avand simptome similare cu cele ale pacientilor intoxicati cu spirt sanitar.

Sora barbatului le-a spus medicilor ca barbatul a baut Alcofarm, deoarece in localitatea Mierlau acest produs, retras de pe piata in cursul lunii mai, inca se mai vinde, astfel ca reprezentantii spitalului au anuntat Directia de Sanatate Publica Bihor.

Ultimele stiri