31.1 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăSocialCum va fi VREMEA pana pe 30 iunie! Vezi temperaturile si cat...

Cum va fi VREMEA pana pe 30 iunie! Vezi temperaturile si cat va ploua in fiecare regiune a tarii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 17 – 30 iunie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Prima parte a saptamanii va fi caracterizata de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 33…34 de grade. Din data de 21 iunie pana la sfarsitul lunii regimul termic va reveni la valori in jurul celor normale ale perioadei, reprezentate in general de medii diurne de 27…30 de grade, posibil usor mai mici in jurul datei de 23 iunie. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile termice din cursul noptilor, respectiv scadere de la 18…20 de grade la inceput spre medii de 15…17 grade din data de 21 iunie.

Ploile vor lipsi pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente si mai importante cantitativ in zilele de 23 si 24 iunie.

CRISANA

Primele zile ale saptamanii vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 32…33 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, pana la sfarsitul lunii vor fi variatii termice in jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate in general de medii diurne de 27…28 de grade, posibil usor mai mici in jurul datei de 24 iunie. Aceeasi tendinta o vor avea si valorile termice din cursul noptilor, respectiv scadere de la 17…20 de grade la inceput spre medii de 14…16 grade din data de 20 iunie.

Ploile vor lipsi pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente si mai importante cantitativ in intervalul 22…25 iunie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile in cea mai mare parte a regiunii, astfel ca, pentru temperaturile maxime, sunt de asteptat medii de 29…31 de grade. Din 19 iunie tendinta va fi de situare a regimului termic in apropierea mediilor climatologice ale perioadei, respectiv 26…28 de grade, cu usoare abateri pozitive in partea de sud-vest. Minimele nocturne vor avea in general aceeasi evolutie, valorile cele mai ridicate fiind de asteptat la inceputul intervalului, in ansamblu mediile urmand a se situa la pragul de 13…15 grade.

Pe parcursul primelor zile ploile, in general slabe, se vor semnala pe arii restranse, mai ales in data de 19 iunie. Dupa 22 iunie insa probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitatii atmosferice va fi destul de ridicata, in special pana in data de 26 iunie.

MARAMURES

Primele zile ale saptamanii vor fi caracterizate de o vreme calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 31 de grade. Apoi, din data de 19 iunie, pana la sfarsitul lunii vor fi variatii termice in jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate in general de medii diurne de 27…28 de grade, posibil usor mai mici in intervalul 22 – 26 iunie. Aproape aceeasi tendinta o vor avea si valorile termice din cursul noptilor, respectiv scadere de la 16…18 grade in prima parte a saptamanii spre medii de 13…15 grade din data de 20 iunie.

Ploile vor aparea sporadic pana la sfarsitul primei saptamani, apoi vor fi posibile aproape in fiecare zi, fiind mai frecvente in intervalul 22…25 iunie.

MOLDOVA

Va fi foarte cald in primele doua zile, cand media maximelor termice se va situa in jurul a 30 de grade. Dupa scaderea de temperatura de mijlocul saptamanii viitoare, regimul termic se va mentine relativ constant pana la sfarsitul lunii, cu temperaturi maxime in medie in jurul a 26…27 de grade. Aceeasi tendinta o va avea si regimul termic nocturn, scadere de la medii de 17…18 in primele zile, la valori de 12…14 grade in jurul datei de 21 iunie, apoi iar crestere spre valori medii de 16 grade.

Averse si descarcari electrice vor aparea pe areale restranse in 18 si 19 iunie, dar par a fi mai frecvente intre 23 si 26 iunie.

DOBROGEA

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile, cand media maximelor se va situa in jurul a 30 de grade, apoi se remarca o scadere de temperatura, concretizata in valori medii de 25…27 de grade, urmata de o incalzire ce va aduce regimul termic in jurul celui normal al perioadei, la o medie de 29 de grade. Aceleasi oscilatii termice se vor regasi si in regimul minimelor, ce scad de la 19…20 de grade la inceput la o medie de 16 grade in partea a doua a saptamanii ce urmeaza. Apoi regimul termic se va mentine relativ constant la valori de 18…19 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa pe parcursul urmatoarelor doua sapamani, totusi acestea pot aparea in data de 19 iunie si din nou in intervalul 26…27 iunie.

MUNTENIA

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme deosebit de calda, cu valori medii ale maximelor de 33…34 de grade. In partea a doua a saptamanii va fi foarte probabila o scadere de temperatura, astfel ca media diurna se va situa la 28…30 grade. Apoi va urma o perioada caracterizata de un regim termic relativ constant si apropiat de cel normal al datei, modelul indicand o medie in jurul a 30 de grade. Aceeasi tendinta de evolutie o vor avea si valorile de temperatura nocturne, respectiv de la 17…18 grade in primele zile, la 15 grade in partea a doua a saptamanii urmatoare si spre 16…17 grade pana la sfarsitul lunii.

In privinta ploilor, acestea pot aparea sporadic si in cantitati nesemnificative in prima saptamana, dar cu o probabilitate mai mare in intervalul 23…25 iunie si pot fi asociate cu celelalte manifestari ale instabilitatii atmosferice.

OLTENIA

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme deosebit de calda, cu valori medii ale maximelor de 33…34 de grade. In partea a doua a saptamanii va fi foarte probabila o scadere de temperatura, astfel ca media diurna se va situa in jurul a 27…28 de grade. Apoi va urma o perioada caracterizata de un regim termic relativ constant si apropiat de cel normal al datei, modelul indicand o medie in jurul a 30 de grade. Aceeasi tendinta de evolutie o vor avea si valorile de temperatura nocturne, respectiv de la 18…19 grade in primele zile, la 16 grade in partea a doua a saptamanii urmatoare si 17 grade pana la sfarsitul lunii.

In privinta ploilor, acestea pot aparea izolat in prima saptamana, dar cu o probabilitate mai mare in jurul datei de 24 iunie si pot fi asociate cu celelalte manifestari ale instabilitatii atmosferice.

LA MUNTE

Dupa valori foarte ridicate in primele zile, temperaturile vor scadea usor in data de 20 iunie, apoi regimul termic se va mentine relativ constant, in jurul unei medii a maximelor de 18 grade si a minimelor de 10 grade.

Aversele, insotite de descarcari electrice, vor fi pe arii restranse si in general slabe in prima saptamana, mai probabil in data de 19 iunie. Incepand din 22 iunie probabilitatea pentru ploi mai frecvente si mai consistente va fi in crestere, cu precadere intre 23 si 25 iunie.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri