Acasă ACTUALITATE O tara europeana interzice gainilor sa mai iasa din curte. Prin lege!

O tara europeana interzice gainilor sa mai iasa din curte. Prin lege!

Au intrat în vigoare măsurile de ținere în interior a tuturor păsărilor de curte și a păsărilor captive din Anglia pentru a preveni răspândirea gripei aviare. Măsurile naționale de adăpostire, care au fost anunțate săptămâna trecută și sunt introduse începând de luni, au ca scop prevenirea interacțiunii dintre păsările de casă și păsările sălbatice.

Aceste măsuri survin în contextul în care Marea Britanie se confruntă cu cel mai mare focar de gripă aviară, cu peste 200 de cazuri confirmate în spații comerciale, în exploatații mici și la păsări de companie începând din octombrie anul trecut.

Guvernul a declarat că toată lumea trebuie să își țină păsările în interior, indiferent de tipul de pasăre sau de numărul de păsări deținute.

Deținătorii de păsări sunt, de asemenea, îndemnați să respecte în permanență alte măsuri de bio-securitate impuse de Zona de prevenire a gripei aviare (AIPZ) pentru a-și proteja efectivele și a preveni riscul unor viitoare focare.

Printre acestea se numără curățarea și dezinfectarea încălțămintei și a îmbrăcămintei înainte și după contactul cu păsările, reducerea circulației persoanelor în incintă și depozitarea corespunzătoare a așternutului, astfel încât acesta să nu fie contaminat de păsările sălbatice.

Guvernul a avertizat proprietarii că gripa aviară ar putea ucide păsările domestice dacă nu se iau măsuri.

Noile măsuri sunt introduse după ce boala a fost confirmată în peste 90 de locuri și a fost găsită la peste 200 de păsări sălbatice moarte de la începutul lunii octombrie.

Christine Middlemiss, medic veterinar șef al guvernului, a declarat: „Mulți crescători de păsări de curte din Anglia au standarde excelente de bio-securitate, dar știm că este suficientă o mică greșeală pentru a introduce gripa aviară în incinte și a distruge efectivele de păsări.”

„Doar un ordin de adăpostire nu este suficient pentru a reduce ratele de infecție. Implementarea unei bio-securități scrupuloase și separarea efectivelor de păsările sălbatice rămâne cea mai bună formă de apărare. Indiferent dacă dețineți doar câteva păsări sau mii, începând de astăzi, acestea trebuie adăpostite la adăpost pentru a le proteja de această boală extrem de infecțioasă.” a mai spus ea.

Agenția britanică de securitate sanitară continuă să informeze că riscul pentru sănătatea publică din cauza virusului este foarte scăzut.

De asemenea, avizul Agenției pentru standarde alimentare, conform căruia gripa aviară reprezintă un risc foarte scăzut pentru siguranța alimentară pentru consumatorii britanici, rămâne neschimbat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentBani murdari de sange: Smiley concerteaza pentru suporterii pro-rusi ai lui Putin!
Articolul următorPremierul Ciuca a facut marele anunt: Cu cat vor creste pensiile!?