16.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATEÎn plin război cu Rusia, ucrainenii au inceput constructia celui mai mare...

În plin război cu Rusia, ucrainenii au inceput constructia celui mai mare avion din lume: Aeronava este deja la 30%

in:

Stiri pe acelasi subiect

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Ucraina construiește un nou avion cargo An-225 Mria, cel mai mare avion de transport din lume, inclusiv din părți ale avionului distrus pe un aerodrom de lângă Kiev, a anunțat, luni, directorul general al întreprinderii ucrainene de producție de avioane „Antonov”, Ievhen Gavrilov.

„Lucrările se desfăşoară într-un loc secret. Cel de-al doilea An-225 va fi asigurat atât cu piese noi, cât şi cu piese ale aeronavei avariate”- a spus acesta, citat de ediţia ucraineană Strana, relatează Rador. Se precizează că noua aeronavă este deja gata în proporție de 30%.

Pe 28 februarie, concernul „UkrOboronProm” a anunțat distrugerea „pe aerodromul Gostomel de lângă Kiev a celei mai mari aeronave de transport din lume An-225 „Mria”. „Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat pe 19 mai că Ucraina intenționează să construiască o alta, pentru care are nevoie de 800 de milioane de dolari. În același timp, la începutul lunii noiembrie, Parlamentul ucrainean a adoptat un buget pentru 2022 cu un deficit record de 38 de miliarde de dolari. Bugetul prevede, de asemenea, o rată a inflației de 28%, în timp ce salariul minim și salariul de trai au rămas neschimbate la 186 de dolari, respectiv 72 de dolari. „Mria” este cea mai mare și mai grea aeronavă de transport marfă din lume. Aceasta a efectuat primul zbor pe 21 decembrie 1988 și este în exploatare din 1989. Doar un singur exemplar al aeronavei An-225 a fost adus până la stadiul de finalizare, cea de-a doua nu a fost niciodată construită.

Ultimele stiri