Acasă ACTUALITATE Breaking News: Rusia cere oficial negocieri de pace. ”’Nu există precondiții din...

Breaking News: Rusia cere oficial negocieri de pace. ”’Nu există precondiții din partea noastră!”

Ministrul adjunct rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că partea rusă nu are precondiţii pentru negocierile cu Ucraina, relatează TASS, potrivit RADOR.

‘Nu există precondiții din partea noastră, cu excepția unei condiții esenţiale ca Ucraina să dea dovadă de bunăvoință’, a spus diplomatul. El a mai subliniat că Rusia nu menține în momentul de faţă contacte cu privire la situația din Ucraina, dar este pregătită pentru procesul de negocieri, care nu a fost întrerupt din cauza ei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Kievul este pregătit pentru a purta negocieri cu Moscova, sub rezerva îndeplinirii mai multor condiții de către partea rusă. El a precizat, în mod special, că Ucraina are nevoie de ‘restabilirea integrității teritoriale’ și acordarea de ‘despăgubiri pentru toate pierderile’ înregistrate.

Zelenski a cerut, de asemenea, ca Federația Rusă să garanteze excluderea reapariției ostilităților pe teritoriul Ucrainei și adoptarea de măsuri împotriva tuturor participanților la ostilități.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentLa presiunea publicului, Smiley a renuntat la banii veniti din Rusia! Vorba cantecului: “Ne vedem noi!”
Articolul următorPolitia Locala primeste dreptul de a legitima si amenda soferii, la fel ca Politia Rutiera