27.9 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăACTUALITATEAdrian Nastase a dat Romania in judecata si a castigat pensia speciala...

Adrian Nastase a dat Romania in judecata si a castigat pensia speciala inapoi. Trebuie sa primeasca si 80.000 de lei

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Adrian Nastase, fost lider al PSD, a castigat in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, procesul prin care cerea sa i se redea pensia speciala, informează Aktual24.ro.

Judecatorul a dispus ca Nastase sa fie repus in drepturi, dar nu din momentul in care legea taierii pensiilor speciale a fost declarata motivat neconstitutional, adica 10 iunie 2022, ci retroactiv, de la momentul in care nu a mai primit indemnizatia. Indemnizatia este estimata la 5.000 de lei net lunar, iar suma totala ce ar urma sa fie virata lui Nastase este de aproximativ 80.000 lei, precizeaza G4Media.

Adrian Nastase si-a justificat decizia de a da in judecata Parlamentul pentru a-si reprimi pensia speciala de fost parlamentar prin faptul ca fostii parlamentari au pensii mici. El a sustinut ca Petre Daea are o pensie „obisnuita” de doar 2.000 de lei.

„In afara de fraieri parlamentari care si-au taiat pensiile speciale… Stiti ce pensie obisnuita are domnul Daea? 2.000 de lei, doua mii si ceva dupa 40 de ani de munca. Practic in Parlament nu se calculeaza vechimea in munca… Unii au zis ‘hai sa-i radem pe baietii astia de acolo din Parlament, mai ales ca nu mai sunt parlamentari si nu mai votea. Sunt cateva sute, nu mai conteaza’”, a declarat Nastase la Metropola TV.

Adrian Nastase a dat in judecata Parlamentul, alaturi de alti 400 de fost parlamentari, pentru a-si reprimi pensia de parlamentar.

Peste 400 de fosti senatori si deputati au dat in judecata Parlamentul pentru a-si recupera pensiile speciale, a anuntat Petre Roman, aflat si el pe lista acestora. Printre parlamentarii care vor sa-si recupereze pensiile se afla nume grele, precum Adrian Nastase, Teodor Melescanu, Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea, Dumitru Buzatu, Petre Daea, Gheorghe Funar si multi altii.

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost introduse in 2015 la initiativa PSD. In februarie anul acesta, inainte de a se vota anularea lor, un numar de 827 de fosti deputati si senatori erau beneficiari de pensii speciale.

Fostii parlamentari au dat in judecata secretariatele generale ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru a-si recupera pensiile. Ei invoca diverse pretexte pentru demersul lor, insa niciunul nu accepta ca o face pentru bani. Fiecare avea, in medie, o pensie de 10.000 de lei pe luna in calitate de fost parlamentar.

Citeste continuarea pe Aktual24.ro

Ultimele stiri