27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăACTUALITATEEuroparlamentar german: ”Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea...

Europarlamentar german: ”Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Primarul liberal Catalin Chereches a fost arestat in Germania.

Primarul liberal din Baia Mare, Catalin Chereches, a fost...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Europarlamentarul REPER, Dacian Cioloș, a declarat miercuri în Parlamentul European că amânarea intrării României în Spațiul Schengen este un ajutor al partidelor extremiste și antieuropene din România.

El a avut această reacție după discursul unui europarlamentar german care a spus că România și Bulgaria nu ar trebui să fie nici în Uniunea Europeană, nici în spațiul Schengen.

„Cum s-a putut așa ceva, o țară cu așa infrastructură, corupție, criminalitate să fi fost primită în UE? Nu avem nevoie de România și Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a spus eurodeputatul de extremă dreaptă Guido Reil.

”Aș vrea să-i spun domnului Reil, care văd că nici nu mai e în sală, că dacă România nu și-ar fi făcut treaba la frontiera UE, ar fi văzut dânsul ce înseamnă <Far West-ul> cu adevărat. Pentru că iată, la 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, România este încă în afara Spațiului Schengen. Românii contribuie la PIB-ul altor state membre și totuși nu au aceleași drepturi și aceleași libertăți de circulație pe care o au cetățenii țărilor respective. Este profund regretabil și inacceptabil că din motive politice și datorită unor jocuri politice interne în câteva state membre cetățenii români și mediul de afaceri sunt privați de un drept conferit de tratatele Uniunii Europene. (…) Orice amânare a aderării României la Schengen este o mână de ajutor pentru care o dați partidelor extremiste și antieuropene din România”, a spus Cioloș.

Ultimele stiri