Acasă ACTUALITATE Expert militar: Putin blufeaza! De fapt, Rusia se pregătește să se retragă...

Expert militar: Putin blufeaza! De fapt, Rusia se pregătește să se retragă din Ucraina

192

Expertul militar ucrainean Oleh Jdanov susţine că, în cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, apar deja idei care presupun retragerea trupelor invadatoare din Ucraina.

Potrivit lui Jdanov, unii militari ruşi înțeleg inevitabilitatea eșecului și chiar afirmă deschis că războiul este pierdut. Din această cauză, la Kremlin se pregătește o scindare. „Această contraofensivă (ucraineană, n.r.) îl face pe Putin să fie foarte nervos, chiar apare o frondă în Statul Major. Și există unii militari care spun cu îndrăzneală că războiul a fost pierdut, că este necesar să se caute modalități de a salva măcar o parte a forțelor armate ruse. Sunt exprimate idei inclusiv de retragere a trupelor” – a menționat expertul, care este colonel ucrainean în rezervă. Jdanov crede că soarta lui Putin este clară, amindind că „până şi mașina de propagandă este împotriva dictatorului sângeros”. „Este un lucru pozitiv faptul că opiniile sunt împărțite și încep cu adevărat disputele.

Chiar şi mașina de propagandă a Federației Ruse trăiește deja o viață independentă şi are chiar mai multă influență asupra politicii interne decât Putin însuși. Și a început să se poziţioneze în direcția opusă, criticând ‘operațiunea militară specială’, sistemul de stat pe care l-au construit, situația din armată și din politică… Singurul lucru la care nu au ajuns încă este să menţioneze numele lui Putin. În Federația Rusă, au început procese ireversibile, care pot duce la o schimbare în elita politică” – a conchis expertul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos