Politica

Adrian Nastase: USL trece printr-o perioada complicata!

Adrian Nastase a declarat ca USL trece printr-o perioada complicata, intrucat interesele sunt divergente si ca e nevoie de dialog in interior.

Adrian Nastase a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Reghin, unde si-a lansat doua volume, ca USL trece printr-o perioada complicata, intrucat partidele componente au proiecte diferite pentru anul 2014, cand au loc alegeri europarlamentare si prezidentiale, iar „interesele sunt divergente”.

„USL trece printr-o perioada complicata, pentru ca visele celor doua partide sunt diferite. Sau, ca sa vorbesc mai putin plastic, evident ca proiectele pentru anul urmator si pentru anii urmatori sunt diferite. PSD trebuie sa apere guvernarea si trebuie sa raspunda unor asteptari imense ale populatiei. Pentru PNL, situatia este simpla si complicata in acelasi timp. E mai simpla sub aspectul guvernarii, pentru ca pentru ei este important sa obtina resursele necesare – din punct de vedere uman, din punctul de vedere al platformei – pentru alegerile prezidentiale viitoare. Si, de asemenea, este important ca ceea ce este partea negativa a guvernarii sa ramana in zona PSD, care are si primul-ministru. Este clar ca timpul lucreaza impotriva guvernarii, impotriva Guvernului. Apar, inerent, nemultumiri sociale, apar probleme economice. Desi la nivel macroeconomic cifrele sunt incurajatoare, la nivel microeconomic si la nivel social efectele apar mult mai greu. De aceea interesele sunt divergente, aceste chestiuni sunt oarecum diferite”, a spus Nastase.

El a adaugat ca „o anumita tensiune” va persista cat timp nu va avea loc „o discutie serioasa, in legatura cu ce este mai important”, respectiv daca sunt mai importante alegerile prezidentiale decat cele europarlamentare sau invers.

Potrivit lui Nastase, in conditiile in care in mai putin de un an vor avea loc alegerile europarlamentare si se pregatesc de pe acum campanii diferite, „sigur ca aceste chestiuni sunt complicate”.

Intrebat despre declaratiile lui Sorin Rosca Stanescu, fostul premier a spus ca este nevoie de o masa rotunda a USL, „de o discutie in interior”, intrucat comunicarea prin presa „este extrem de nociva”. El a aratat ca declaratiile lui Sorin Rosca Stanescu nu au fost „extrem de dramatice”, acesta reluand „unele dintre nemultumirile care tin de pregatirea diferita” a anului electoral 2014, insa a apreciat ca acestea reflecta „acumularea unor tensiuni”, situatie care este exploatata de presedintele Traian Basescu.

Loading...

Intrebat daca vede in USL o constructie de viitor, care sa reziste pana in 2016, Adrian Nastase s-a declarat sceptic ca Uniunea va ramane in aceeasi formula dupa anul electoral 2014, aratand ca „sunt destul de multe variante intr-o ecuatie cu mai multe necunoscute” vizavi de acel moment.

Sursa: mediafax.ro

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Spre TOP